ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 8:03:26π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
16
Δεκεμβρίου

Στη χαμηλή τάση ο «πόλεμος» των προμηθευτών ρεύματος

Κατηγορία Ενέργεια

Η COSMOTE με το ευρύτατο δίκτυο που της εξασφαλίζει ο έλεγχος της αλυσίδας ΓΕΡΜΑΝΟΣ αποτελεί την «πολύφερνη νύφη» την οποία πολιορκούν όλοι σχεδόν οι εναλλακτικοί προμηθευτές ρεύματος,

καθώς η εξασφάλιση μιας τέτοιας συνεργασίας θεωρείται ικανή να απογειώσει τα μερίδια αγοράς τους. Το ίδιο, με μικρότερη ίσως ένταση, συμβαίνει και με εταιρείες που διαθέτουν δίκτυα πωλήσεων, όπως είναι η Vodafon, ο ΟΠΑΠ, τα Public, αλλά και τις αλυσίδες ηλεκτρικών συσκευών όπως η Media Markt, ο Κωτσόβολος κ.λπ.

 

Συμφωνίες ωστόσο, με βάση όσα πληροφορείται το energypress, δεν έχουν ακόμα υπάρξει. Αντίθετα, συμφωνίες υπάρχουν ανάμεσα σε προμηθευτές και εταιρείες τηλεπωλήσεων που και αυτές (τουλάχιστον εκείνες που θεωρούνται καλύτερες και πλέον φερέγγυες) βλέπουν να συγκεντρώνονται «στην πόρτα» τους πολλοί ενδιαφερόμενοι και ως εκ τούτου να ανεβαίνει και το «κασέ» των υπηρεσιών που παρέχουν.

 

Την ίδια στιγμή έχουν εμφανιστεί στην ελληνική αγορά ξένα funds τα οποία διερευνούν τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες για είσοδό τους στα μετοχικά κεφάλαια κάποιων από τις εταιρείες που διαθέτουν πελατολόγιο, αλλά κυρίως δυναμική, στον τομέα της λιανικής ρεύματος.

 

Όλα τα στοιχεία αυτά, στην πραγματικότητα αποτελούν ενδείξεις της επιχειρηματικής προσδοκίας που υπάρχει στον κλάδο, ενόψει προφανώς των δημοπρασιών NOME και της δέσμευσης που έχει αναλάβει η κυβέρνηση για σταδιακή «μετακόμιση» του 50% των πελατών της ΔΕΗ προς τους εναλλακτικούς παρόχους μέχρι το 2020.

 

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι ο πόλεμος των εταιρειών, όπως προκύπτει από τις διαφημιστικές τους καμπάνιες, μεταφέρεται πλέον για τα καλά στη χαμηλή τάση, δηλαδή στη μεγάλη μάζα των οικιακών και εμπορικών καταναλωτών.

 

Οι πληροφορίες αλλά και τα στοιχεία δείχνουν ότι η μάχη που δίνουν οι υφιστάμενοι ιδιώτες πάροχοι σε επίπεδο προσφορών και διαφήμισης για διεκδίκηση μεριδίων από τη ΔΕΗ έχει δώσει αποτελέσματα, και ότι η πρόβλεψη που υπήρχε για απόσπαση συνολικού μεριδίου 7% στο τέλος του 2015 θα επιβεβαιωθεί.

 

Υπενθυμίζεται ότι στην αγορά σήμερα δραστηριοποιούνται, πέραν της ΔΕΗ, 7 εταιρείες:  Οι τρείς καθετοποιημένοι ιδιωτικοί όμιλοι ΗΡΩΝ, ELPEDISOΝ και PROTERGIA που έχουν τη μερίδα του λέοντος και τέσσερις ακόμα προμηθευτές (WATT + VOLT , GREEN, VOLTERA, και NRG) που έχουν πλέον συνολικά πάνω από το 1% της πίτας.

 

 

πηγή: energypress.gr

Διαβάστηκε 165 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα