ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021 - 5:05:12π.μ.

banner468x60

25
Σεπτεμβρίου

Στόχο για την αποθήκευση ενέργειας υιοθετεί η Μασαχουσέτη

Κατηγορία Ενέργεια

Εξελίξεις σημειώνονται διεθνώς στον τομέα της αποθήκευσης ενέργειας, καθώς αυτή την εβδομάδα λειτούργησε η πρώτη μπαταρία της Tesla στην Ευρώπη (στη Βρετανία), ενώ ταυτόχρονα η Μασαχουσέτη πέρασε νομοθεσία με συγκεκριμένους στόχους.

Πιο αναλυτικά, η Μασαχουσέτη έγινε η τρίτη πολιτεία των ΗΠΑ που υιοθετεί στόχο για την αποθήκευση ενέργειας με άξονα το 2020. Σύμφωνα με σχετική έρευνα, η εν λόγω περιοχή μπορεί να φτάσει τα 600 μεγαβάτ αποθήκευσης ως το 2025, γεγονός που θα της επιτρέψει να εξοικονομήσει 800 εκατ. δολάρια σε κόστη που σχετίζονται με το ηλεκτρικό σύστημα.

 

Παράλληλα, η Χιλή, χώρα όπου υπάρχει το 54% των γνωστών αποθεμάτων λιθίου, απέσυρε άδεια προς την Soc Quimica & Minera, με αποτέλεσμα η εταιρεία να στραφεί στην Αργεντινή για επενδύσεις. Η συγκεκριμένη αγορά της Χιλής έχει σημασία δεδομένου του ότι το εν λόγω χημικό στοιχείο είναι απαραίτητο για σειρά ενεργειακών τεχνολογιών, ιδίως για τις μπαταρίες.

 


Πηγή: energypress.gr

Διαβάστηκε 216 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα