ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021 - 3:19:27π.μ.

banner468x60

03
Ιουλίου

Στοκάρουν καύσιμα οι επιχειρήσεις "δια παν ενδεχόμενο"

Κατηγορία Ενέργεια

Μετά το πρώτο σοκ του Σαββατοκύριακου που κατέλαβε εξ απήνης την αγορά καυσίμων αλλά και τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν από όλους τους αρμόδιους φορείς, τα διυλιστήρια και τις εταιρείες ότι δεν τίθεται θέμα επάρκειας, οι συναλλαγές στην αγορά πλέον έχουν ομαλοποιηθεί.

Βεβαίως όλες οι συναλλαγές γίνονται απολύτως τοις μετρητοίς, χωρίς καμία πίστωση σε κανένα από τα τμήματα της αλυσίδας, τόσο στη διακίνηση όσο και στην πώληση.

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα πρατήρια κινούνται είτε με μετρητά ή με web-banking, όπως και οι μικρότερες μεταφορικές εταιρείες, ενώ οι μεγαλύτερες μεταφορικές όπως και οι βιομηχανικές επιχειρήσεις πληρώνουν κυρίως με μεταφορές χρημάτων μέσω internet.

 

Όπως σημειώνουν παράγοντες της αγοράς καυσίμων στο Capital.gr μετά το πρώτο σοκ και με δεδομένο ότι ακόμη πολλές βιομηχανίες παραμένουν με κλειστές τις γραμμές τους, προχώρησαν σε παραγγελίες καυσίμων στοκάροντας αποθέματα στις αποθήκες τους. Σύμφωνα με πηγές της αγοράς πρόκειται για εταιρείες που λόγω μεγάλης αβεβαιότητας και ανασφάλειας ενόψει πιθανών προβλημάτων τροφοδοσίας στο επόμενο διάστημα, προχωρούν σε αποθεματοποίηση γεμίζοντας καύσιμα τις αποθήκες τους.

 

Αυτό το φαινόμενο σύμφωνα με τις ίδιες πηγές της αγοράς αφορά πρωτίστως εξαγωγικές επιχειρήσεις, που προσπαθούν να καλύψουν τις ανάγκες τους και την απρόσκοπτη λειτουργία τους για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

 

Η εικόνα στα πρατήρια πάντως είναι υποτονική και η πτώση της ζήτησης φτάνει, πάντα σύμφωνα με την εικόνα που μεταφέρεται από την αγορά, στο 40%.

 

Σημειώνεται τέλος ότι όπως διαβεβαιώνουν πηγές της αγοράς επιλύθηκε το παράδοξο πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί καθώς οι εταιρείες εμπορίας είχαν βρεθεί με μεγάλες ποσότητες μετρητών που δεν μπορούσαν να τις καταθέσουν στις τράπεζες, αφού τελικώς από χθες δόθηκε αυτή η δυνατότητα.

 

 

πηγή: energypress.gr

Διαβάστηκε 139 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα