ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 7:33:34π.μ.
24
Ιουνίου

Βραβείο για τις Ενεργειακές Κοινότητες της Δυτικής Ελλάδας ως η καλύτερη πρωτοβουλία για την Ενέργεια και το Περιβάλλον στην Αυτοδιοίκηση και μία από τις καλύτερες στη χώρα

Κατηγορία Ενέργεια

Την πρώτη πανελλαδική διάκριση έλαβαν την Πέμπτη 23 Ιουνίου, οι επτά Ενεργειακές Κοινότητες, η μεγάλη ενεργειακή συμμαχία για τη Δυτική Ελλάδα που στοχεύει στην κατασκευή του μεγαλύτερου συνεργατικού φωτοβολταϊκού πάρκου στην Ευρώπη.


Συγκεκριμένα, η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τη συγκρότηση Ενεργειακών Κοινοτήτων με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 60 τοπικών φορέων, βραβεύτηκε ως η καλύτερη πρωτοβουλία για την Ενέργεια και το Περιβάλλον στην Αυτοδιοίκηση και ως μία από τις καλύτερες στη χώρα, κατά τη διάρκεια του θεσμού «BRAVO SUSTAINABILITY DIALOGUES & AWARDS 2022».


Η εκδήλωση βράβευσης πραγματοποιήθηκε στην Παλαιά Βουλή, όπου ο Αντιπεριφερειάρχης Βιώσιμης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και Πρόεδρος των Ενεργειακών Κοινοτήτων, Λάμπρος Δημητρογιάννης, παρέλαβε το βραβείο από την πρόεδρο της Qualitynet Foundation, Χρυσούλα Εξάρχου, και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ενέργειας- Περιβάλλοντος, Κωνσταντίνο Αραβώσση.


Η διάκριση των Ενεργειακών Κοινοτήτων της ΠΔΕ προήλθε ύστερα από διαδικασία αξιολόγησης των Επιτροπών αλλά και της δημόσιας ψηφοφορίας του ευρύτερου κοινού.

ACABLATOLEP1
Ο κ. Δημητρογιάννης, παραλαμβάνοντας τη διάκριση, ανέφερε: «Αποτελεί μεγάλη χαρά και τιμή η παρουσία μας ως Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε αυτό τον πανελλαδικό θεσμό. Και η διάκριση αυτή, αντανακλά στο σύνολο όσων συμμετέχουν και εργάζονται για την πραγματοποίηση αυτού του μεγάλου ενεργειακού έργου, που θα διαμορφώσει το μεγαλύτερο συνεργατικό ενεργειακό πάρκο της χώρας και αποτελεί ένα από τα πιο καινοτόμα ενεργειακά project στην Ευρώπη. Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διαγνώσαμε μία μεγάλη ανάγκη. Αυτή της εξοικονόμησης ενέργειας και μείωσης του κόστος, ειδικά για τους αγρότες μας. Αλλά είδαμε και τις δυνατότητες που υπάρχουν, ώστε η Δυτική Ελλάδα να γίνει ενεργειακός κόμβος και να πρωταγωνιστήσει σε προσπάθειες ενεργειακής μετάβασης με πράσινα έργα, για το σύνολο της τοπικής κοινωνίας. Συνεχίζουμε την μεγάλη προσπάθεια μέχρι την ολοκλήρωση του έργου. Μέχρι να δώσουμε ενέργεια στους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας…»


Σημειώνεται πως φέτος, ο θεσμός «BRAVO» συμπλήρωσε 14 χρόνια ζωής με ρεκόρ συμμετοχών (άνω των 300) από 185 φορείς και οργανισμούς, αλλά και με την ενεργή συμμετοχή περισσοτέρων από 16.000 πολιτών. Ο θεσμός στοχεύει στην ανάδειξη των καλύτερων πρωτοβουλιών που υλοποιούνται στη χώρα και συνδέονται με τους ευρύτερους εθνικούς στόχους καθώς και με τους Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.

 

Διαβάστηκε 36 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα