ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2023 - 4:20:49μ.μ.

banner468x60

21
Αυγούστου

Βρετανία: Ψάχνει τρόπους για να γλιτώσει ευρωπαϊκά πρόστιμα για τις ΑΠΕ

Κατηγορία Ενέργεια

Tο ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει «παραθυράκι» του νόμου για να αποφύγει ευρωπαϊκά πρόστιμα που σχετίζονται με την αποτυχία εκπλήρωσης των στόχων της ΕΕ για τις ΑΠΕ ως το 2020, αναζητά το Ην. Βασίλειο.

Η Βρετανία έχει στόχο την κάλυψη του 20% των ενεργειακών της αναγκών από ΑΠΕ μέχρι το 2020, αλλά με μόλις 5 χρόνια να απομένουν το ποσοστό παραμένει μόλις πάνω από 5%, ενώ οι πρόσφατες περικοπές των επιδοτήσεων για την "πράσινη" ενέργεια είναι πιθανό να επιβραδύνουν την πρόοδο.

 

Ωστόσο, σύμφωνα με τους κανόνες της Ένωσης η Βρετανία μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα παραθυράκι που ονομάζεται στατιστική μεταβίβαση, το οποίο σημαίνει θα πληρώσει άλλες χώρες της ΕΕ που έχουν υπερβεί τους στόχους τους, ώστε να καλύψουν τη διαφορά για αυτή.

 

«Πρέπει να διατηρήσουμε ανοιχτό το μεγαλύτερο δυνατό φάσμα επιλογών για την επίτευξη του στόχου για το 2020, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης της στατιστικής μεταβίβασης», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

 

Οι συνεισφορές από την ενέργεια που χρησιμοποιείται στους τομείς των μεταφορών και της θερμότητας είναι πολύ χαμηλότερες από ό,τι απαιτείται, τοποθετώντας μεγαλύτερη πίεση στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας ώστε να καλυφθεί το έλλειμμα.

 

Ωστόσο, η μείωση των επιδοτήσεων για τη βιομάζα, την ηλιακή και την αιολική ενέργεια που ανακοινώθηκε τον Ιούνιο θα οδηγήσει στην ακύρωση περίπου 250 έργων, σύμφωνα με τη νέα γραμματέα Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Άμπερ Ραντ.

 

Η Βρετανία θα πρέπει να παράγει περισσότερο από το 50% της ηλεκτρικής της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές μέχρι το 2020 ώστε να επιτευχθεί ο στόχος, από περίπου 20% το 2014.

 

Πηγή:energypress.gr

Διαβάστηκε 168 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα