ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 9:22:19π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
24
Οκτωβρίου

Ουραγός η Ελλάδα στην απόδοση των θερμοηλεκτρικών της σταθμών

Κατηγορία Ενέργεια

Άκρως αποκαλυπτικά είναι τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Περιβαλλοντικής Υπηρεσίας (European Environmental Agency) σε σχέση με τη μέση απόδοση των συμβατικών θερμοηλεκτρικών μονάδων σε όλες της χώρες της Ε.Ε. Τα στοιχεία της υπηρεσίας κατατάσσουν την Ελλάδα στην τελευταία θέση για το 2013 με δείκτη μέσης απόδοσης μόλις 37%.

Στη λίστα ακολουθούν Μάλτα και Πορτογαλία με 37,2 και 37,6% αντίστοιχα την ίδια στιγμή που στη γειτονική Βουλγαρία η απόδοση είναι 43,5%, στην Τουρκία 44%, τη Γερμανία 47,4%. Στην κορυφή της λίστας με τις πλέον αποδοτικές θερμοηλεκτρικές μονάδες βρίσκονται δύο  Σκανδιναβικές χώρες (Δανία Φινλανδία) και η Λιθουανία με ποσοστά που ξεπερνούν το 72% και φτάνουν μέχρι το 75,8%.

 

Το ενδιαφέρον με την ελληνική κατάταξη είναι ότι η απόδοση των ελληνικών θερμοηλεκτρικών μονάδων παρέμεινε πρακτικά στάσιμη. Έτσι ενώ το 2005 η απόδοση ήταν στο 36,9%, οκτώ χρόνια αργότερα εμφανίζει, οριακή στασιμότητα, γεγονός που καταδεικνύει την κατάσταση του παραγωγικού δυναμικού της χώρας και κυρίως των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.

 

Και βέβαια οι ελληνικές μονάδες απέχουν σημαντικά (πάνω από 10 ποσοστιαίες μονάδες) από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο που φτάνει το 48%.

 

 

πηγή: energypress.gr

Διαβάστηκε 145 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα