ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024 - 8:17:20μ.μ.
10
Φεβρουαρίου

5ο αντιπλημμυρικό έργο χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής στο Μαρούσι

Ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ενέκρινε την εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργου Καραμέρου, για την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων στην περιοχή του Αγίου Θωμά Αμαρουσίου, συνολικού προϋπολογισμού 1.720.000€.

«Πρόκειται για το 5ο έργο που χρηματοδοτεί με ίδιους πόρους η Περιφέρεια Αττικής για την αντιπλημμυρική προστασία του Αμαρουσίου, επισήμανε ο Γ. Καραμέρος. Μετά τη Νέα Λέσβο, το Πολύδροσο, το Ψαλίδι, το Στούντιο Άλφα, σειρά παίρνει ο Άγιος Θωμάς, περιοχή με ραγδαία οικιστική ανάπτυξη που γειτνιάζει με χώρους υπερτοπικών χρήσεων (ΟΑΚΑ, Εμπορικά Κέντρα, Νοσοκομεία), αλλά στερείται δικτύου ομβρίων. Εντός του 2017, πρόσθεσε ο Αντιπεριφερειάρχης, ακολουθεί η δημοπράτηση της διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς, ανεβάζοντας στο ποσό των 13.088.900€ τη συνολική χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής για αντιπλημμυρικά έργα στο Μαρούσι».
Το δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων στον Άγιο Θωμά έχει συνολικό μήκος 2.763 μέτρων και αποτελείται από 12 κύριους συλλεκτήρες που διέρχονται από τις εξής οδούς εντός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου: Ανδρομέδας (πρώην Ναυσικάς), Αγίου Θωμά, Ερατούς, Φαιάκων Νιόβης, Χωματιανού, Πρωταγόρα, Διαγόρα, Ζήνωνος Ελετάτου, Ζηρίδη, Νεύτωνος.

 

Ως αποδέκτης, σύμφωνα με τη μελέτη του δήμου, χρησιμοποιείται το ρέμα Σαπφούς, από το όριο της Αττικής οδού έως το όριο των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, καθώς και τμήμα του μεταξύ των οδών Μυκηνών και Αμαρυσίας Αρτέμιδος. Το έργο θα δημοπρατήσει και εκτελέσει ο Δήμος Αμαρουσίου και είναι υπεύθυνος για όλες τις σχετικές αδειοδοτήσεις και για κάθε επιπλέον δαπάνη μελετών.

 

Αντιπλημμυρικά έργα από την Περιφέρεια στο Μαρούσι
•    Δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων περιοχής Αγίου Θωμά, 1.760.000€
•    Δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων περιοχής Ν. Λέσβου, 600.000€
•    Αντιπλημμυρικά έργα περιοχής Πολύδροσου, 1.920.000€
•    Δίκτυο απορροής ομβρίων περιοχής Στούντιο Άλφα, 1.758.900€
•    Δίκτυο αγωγών ομβρίων περιοχής Ψαλιδίου, 726.000€
•    Διευθέτηση ρέματος Σαπφούς, 6.324.000€

Διαβάστηκε 236 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα