ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 30 Μαΐου 2023 - 1:05:49π.μ.

banner468x60

10
Σεπτεμβρίου

ΑΑΔΕ: Ο έλεγχος έβγαλε… λαβράκι – Βαριά «καμπάνα» 1 εκατoμμυρίου ευρώ σε γνωστό εστιατόριο του Κολωνακίου

Δεν εξέδιδε κανονικές, αλλά προσωρινές αποδείξεις

Δαιμόνιος ιδιοκτήτης εστιατορίου στο Κολωνάκι είχε βρει τον τρόπο να παρανομεί. Ο ιδιοκτήτης για τέσσερα χρόνια, δεν εξέδιδε κανονικές, αλλά προσωρινές αποδείξεις και έκοβε ναι μεν αποδείξεις, αλλά το παράνομο λογισμικό, το οποίο είχε εγκαταστήσει, έκανε αυτόματα έκπτωση από 90% έως και 99% στα ποσά, που πέρναγαν τελικά στη μνήμη της ταμειακής μηχανής.

 

Οι έμπειροι ελεγκτές της ΑΑΔΕ, δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν εντόπισαν την παρανομία του ιδιοκτήτη.


Οι παραβάσεις καταγράφηκαν σε γνωστό εστιατόριο του Κολωνακίου το οποίο «ειδικεύεται» στο ψάρι ενώ ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας έχει υποκαταστήματα και σε Μοναστηράκι, Γλυφάδα, Νέα Ερυθραία, Χαλάνδρι, Νέα Σμύρνη και Πάρο.

 

Οι ελεγκτές αποφάσισαν να ελέγξουν το συγκεκριμένο εστιατόριο έπειτα από καταγγελίες που δέχθηκαν ότι το εστιατόριο εκδίδει προσωρινές αποδείξεις δηλαδή αφήνει στα τραπέζια τα γνωστά δελτία παραγγελίας.

 

Ο έλεγχος έβγαλε… λαβράκι

 


Ο έλεγχος, στον οποίο προχώρησαν, αφορούσε την περίοδο από 26/11/2015 έως 19/01/2020.
Έγινε κατάσχεση των ηλεκτρονικών φορολογικών στοιχείων (αρχεία .txt), και με το ειδικό λογισμικό υπολόγισαν τα έσοδα της επιχείρησης.

 

Στη συνέχεια, έγινε άρση τραπεζικού απορρήτου και άνοιγμα λογαριασμών μέσω του Συστήματος Μητρώου Τραπεζικών Λογαριασμών (Σ.Μ.Τ.Λ.) και επιπλέον ζητήθηκαν από τις τράπεζες οι αναλυτικές κινήσεις των POS. Κάνοντας αντιπαραβολή των ηλεκτρονικών φορολογικών αρχείων .txt με τα δεδομένα των φορολογικών βιβλίων, τους τραπεζικούς λογαριασμούς και τις αναλυτικές κινήσεις των P.O.S., διαπίστωσαν τη σωρεία παραβάσεων.

 

Ταυτόχρονα κατασχέθηκε και ελέγχθηκε η φορολογική μνήμη του φορολογικού μηχανισμού.


Τα συνολικά πρόστιμα και προσαυξήσεις, τα οποία καλείται να πληρώσει η επιχείρηση, προσεγγίζουν το ένα εκατομμύριο ευρώ.

 

Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ ερευνούν τώρα και τα υπόλοιπα καταστήματα, που αποτελούν ξεχωριστές επιχειρήσεις.

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

 

 

Διαβάστηκε 23 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα