ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Κυριακή, 19 Μαΐου 2024 - 9:56:31π.μ.
19
Αυγούστου

Αισιοδοξία για νέο ρεκόρ στον τουρισμό από τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής

Η ανοδική πορεία των κρατήσεων του τελευταίου διαστήματος δημιουργεί αισιοδοξία ότι ο ελληνικός τουρισμός μπορεί να καταγράψει φέτος ρεκόρ.

Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Α. Ανδρεάδης: «η ισχυρή ζήτηση τελευταίας στιγμής προϊδεάζει, πλην απροόπτου, για ένα ιδιαίτερα καλό, τουριστικά, επόμενο τρίμηνο».


Σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου ΣΕΤΕ του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων τα οποία προέρχονται από το σύστημα αεροπορικών κρατήσεων Amadeus σχεδόν όλες οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές του ελληνικού τουρισμού κατέγραψαν τον Ιούλιο αύξηση ζήτησης έναντι του Ιουλίου του 2015 από 1,9% (Γερμανία) έως και 22,5% (Πολωνία).


Μοναδικές εξαιρέσεις αποτέλεσαν οι αγορές της Γαλλίας και του Βελγίου οι οποίες εξακολουθούσαν να κινούνται ισχυρά πτωτικά.


Ένας από τους παράγοντες αισιοδοξίας για τους ανθρώπους του ελληνικού τουρισμού είναι το γύρισμα της Γερμανικής αγοράς από αρνητικό σε θετικό έδαφος.  Άλλος σημαντικός παράγοντας είναι  ότι  η αγορά του Ην. Βασιλείου κινείται ισχυρά ανοδικά για την Ελλάδα από την αρχή του χρόνου χωρίς να επηρεαστεί, πρακτικά καθόλου, από την απόφαση για έξοδο της χώρας από την Ε.Ε.


Κατά  τα στοιχεία της Amadeus πτώση εξακολουθούσε να καταγράφει στο επτάμηνο η ζήτηση από τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Αυστρία και την Ολλανδία. Οι απώλειες από τις τέσσερις αυτές αγορές, ωστόσο, δείχνουν να υπερκαλύπτονται από τη σημαντική άνοδο στις αγορές της Πολωνίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ελβετίας, της Ιταλίας και της Σκανδιναβίας.

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 192 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα