ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024 - 10:20:42μ.μ.
03
Οκτωβρίου

Αυξάνεται το μερίδιο της Ευρώπης στις κρουαζιέρες - Το προφίλ των τουριστών

Συνεχίστηκε και το 2015 η παγκόσμια άνθηση της αγοράς κρουαζιέρας. Σύμφωνα με έρευνα της IPK International, που εκπονήθηκε για λογαριασμό της έκθεσης ITB Berlin, πέρυσι πραγματοποιήθηκαν περίπου 22 εκατ. κρουαζιέρες σε όλο το κόσμο, καταγράφοντας αύξηση 3% έναντι της προηγούμενης χρονιάς.

Τη μερίδα του λέοντος στις κρουαζιέρες συνεχίζει να έχει η Βόρεια Αμερική, με μερίδιο 59% το 2015 και την Ευρώπη να ακολουθεί με μερίδιο πλέον 32%.

 

Οι κρουαζιέρες προς ευρωπαϊκούς προορισμούς αντιπροσωπεύουν το 78% της αγοράς κρουαζιέρας των Ευρωπαίων, με την Ισπανία να είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός (18%).

 

Η Καραϊβική καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση (16%) και είναι ο μόνος προορισμός εκτός Ευρώπης μεταξύ των κορυφαίων 5 προορισμών των ευρωπαίων τουριστών κρουαζιέρας.

 

Στην τρίτη θέση των δημοφιλέστερων προορισμών κρουαζιέρας των Ευρωπαίων βρίσκεται η Ιταλία.Η κρουαζιέρα προσφέρει τη δυνατότητα χαλάρωσης σε συνδυασμό με νέες εμπειρίες, είτε επί του πλοίου είτε σε τοπικές εκδρομές, γι αυτό και κερδίζει έδαφος στις προτιμήσεις των Ευρωπαίων, σύμφωνα με την έρευνα.

 

Οι δαπάνες των επιβατών κρουαζιέρας είναι υψηλότερες από τις υπόλοιπες μορφές τουρισμού, αν και πλέον δεν είναι τόσο ακριβές όσο στο παρελθόν. Και αυτό γιατί ο επιβάτης κρουαζιέρας ξοδεύει στις εκδρομές, στα ψώνια ή στο spa στο κρουαζιερόπλοιο. Ο Ευρωπαίος τουρίστας κρουαζιέρας ξόδεψε το 2015 218 ευρώ ανά διανυκτέρευση, έναντι 107 ευρώ ανά διανυκτέρευση στα υπόλοιπα ταξίδια διακοπών.

 

Το 60% των πελατών κρουαζιέρας ανέφερε ότι χρησιμοποιεί το διαδίκτυο για να κάνει κράτηση και το 25% επιλέγει ταξιδιωτικό γραφείο. Ειδικά στους Ευρωπαίους το ποσοστό κράτησης μέσω ταξιδιωτικού γραφείου για κρουζιέρα ανέρχεται σε 42%, ποσοστό σημαντικά υψηλότερο σε σχέση με τις κρατήσεις για οποιαδήποτε άλλη μορφή διακοπών.

 

Ενώ οι ταξιδιώτες άνω των 45 ετών εξακολουθούν να αποτελούν τον πυρήνα της αγοράς κρουαζιέρας, τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των ατόμων νεότερης ηλικίας, που επιλέγουν κρουαζιέρα αυξάνεται συνεχώς. Έτσι το 2015, το 35% των Ευρωπαίων τουριστών κρουαζιέρας ήταν ηλικίας κάτω των 45 ετών.

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 236 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα