ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023 - 11:50:49μ.μ.

banner468x60

11
Μαρτίου

Αύξηση στη χρήση καρτών ανέπαφων συναλλαγών σε Ελλάδα και Βρετανία

Θεαματική φαίνεται πως ήταν η αύξηση στη χρήση καρτών ανέπαφων συναλλαγών το περασμένο έτος στη Μεγάλη Βρετανία αλλά και στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας, επικαλούμενος στοιχεία που δημοσίευσε η αρμόδια βρετανική Ένωση-UK Cards Association, οι δαπάνες μέσω ανέπαφων συναλλαγών σημείωσαν αύξηση στη Βρετανία της τάξης του 223% το 2016, σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

 

Συνολικά, στη βρετανική αγορά το 2016 πραγματοποιήθηκαν 2,9 δισεκατομμύρια ανέπαφες συναλλαγές, δηλαδή σχεδόν το 20% επί του συνόλου των 14,8 δισεκατομμυρίων συναλλαγών που έγιναν μέσω καρτών.

 

Όπως αναφέρεται σε έρευνα που διεξήγαγε η εταιρεία eMarkerter, οι Βρετανοί καταναλωτές επιλέγουν τις ανέπαφες συναλλαγές επειδή προσφέρουν ταχύτητα, ευκολία και αναβαθμισμένη αγοραστική εμπειρία.


 
Όσον αφορά στην Ελλάδα, μεγάλο είναι το ποσοστό και των Ελλήνων καταναλωτών που επιλέγουν τις ανέπαφες πληρωμές για τις αγορές τους, σύμφωνα με στοιχεία της MasterCard.


Συγκεκριμένα, το 2016 πραγματοποιήθηκαν 4,3 εκατομμύρια ανέπαφες συναλλαγές μέσω των συγκεκριμένων καρτών, σημειώνοντας ραγδαία αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

 

Σε αυτό συνέβαλε σημαντικά και η αύξηση του αριθμού των POS στην αγορά, ο οποίος έφτασε συνολικά τα 220.000 τερματικά το 2016.

 

Το υψηλότερο ποσοστό διείσδυσης των ανέπαφων συναλλαγών καταγράφεται στα καταστήματα παιχνιδιών και ειδών χόμπι (63%), στα φαρμακεία (34%),στα βενζινάδικα (25%) και στα καταστήματα τροφίμων και σούπερ μάρκετ (20%).

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 256 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα