ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 12:42:19μ.μ.
03
Μαρτίου

Χαρίτσης: Διασφαλισμένη η χρηματοδότηση των έργων ΕΣΠΑ 2007-2013

Έχουν διασφαλιστεί όλοι οι απαιτούμενοι πόροι για την πλήρη χρηματοδότηση των έργων του προηγούμενου ΕΣΠΑ 2007-2013 που βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης ενώ γίνεται προσπάθεια να βρεθούν λύσεις σε προβλήματα που χρονίζουν από το Γ' ΚΠΣ 2000-2006.

Αυτά διαβεβαίωσε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Αλέξης Χαρίτσης στη συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες με την Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου στο πλαίσιο της τακτικής συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί, μετά και από τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την περασμένη Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016.

 

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα συζητήθηκαν οι ενέργειες που υλοποιούνται από το υπουργείο για την ομαλή ολοκλήρωση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ της περιόδου 2007-2013 και για την δυναμική έναρξη των νέων προγραμμάτων της περιόδου 2014-2020.

 

Ο υφυπουργός ενημέρωσε την Επίτροπο για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση αναφορικά με τα μεγάλα έργα υποδομών, καθώς και για την εντατική δουλειά που έχει γίνει ώστε να αντιμετωπιστούν οι παθογένειες και να βρεθούν λύσεις σε προβλήματα που χρονίζουν από το Γ' ΚΠΣ 2000-2006. Διαβεβαίωσε επίσης την κ. Κρέτσου ότι έχουν διασφαλιστεί όλοι οι απαιτούμενοι πόροι για την πλήρη χρηματοδότηση των έργων της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου που βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης.

 

Τέλος, η Επίτροπος και ο υφυπουργός συζήτησαν διεξοδικά για τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται μέσα από την αξιοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου για τις Στρατηγικές Επενδύσεις (σχέδιο Γιούνκερ).

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 133 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα