ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Κυριακή, 14 Ιουλίου 2024 - 5:43:05π.μ.
11
Ιουνίου

Δ.Μάρδας: «Πρόβλεψη για μετανάστες - επενδυτές στο νέο επενδυτικό νόμο»

Η επένδυση για το «ελληνικό Νταβός» στην Αιγιαλεία προχωράει, ενώ στο νέο αναπτυξιακό νόμο υπάρχει πρόβλεψη για τους μετανάστες επενδυτές, δήλωσε ο Δημήτρης Μάρδας.

Σχετικά με τη δημιουργία του «ελληνικού Νταβός», μιλώντας στο Mega ο υφυπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η «διαδικασία γίνεται με πολύ προσεκτικά βήματα, καθώς είναι κάτι που για πρώτη φορά το έχουμε στα χέρια μας».

 

Ο κ. Μάρδας τόνισε ότι έχουν γίνει σχετικές μελέτες και έχουν συσταθεί τρεις επιτροπές σε εθελοντικό επίπεδο, επισημαίνοντας ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι η δημιουργία αυτού του νησιού χωρίς τη συμβολή του κρατικού προϋπολογισμού και το ΕΣΠΑ, αλλά με τη συμμετοχή ιδιωτών-κρατών. Ηδη ορισμένα από τα κράτη στα οποία έγινε η παρουσίαση, όπως τόνισε, εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους και ξεκαθάρισε πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι το μάνατζμεντ να μην το έχει το κράτος, ώστε η επένδυση να προχωρήσει γρήγορα.

 

Ακόμη, ο κ. Μάρδας επανήλθε σε δηλώσεις που είχε κάνει παλιότερα, για μετανάστες επενδυτές. «Στον νέο επενδυτικό νόμο υπάρχει πρόβλεψη για τους μετανάστες, ώστε να διευκολύνονται και να επενδύσουν στην Ελλάδα», ανέφερε σχετικά, προσθέτοντας ότι είναι μία κίνηση συμβατή σε σχέση με όσα είχαν προταθεί παλιότερα.

 

Για το Ελληνικό

 

Αναφερόμενος στο Ελληνικό και τις αντιρρήσεις του Χρήστου Σπίρτζη, σχολίασε ότι για τις ιδιωτικοποιήσεις αποφασίζουν τρία συγκεκριμένα όργανα, το ΚΥΣΟΙΠ, το κυβερνητικό συμβούλιο και το υπουργικό συμβούλιο, υπάρχει πλούσιος διάλογος για τις ιδιωτικοποιήσεις και μετά την υπογραφή μπορεί να ακούγονται οποιεσδήποτε απόψεις, αλλά ο διάλογος για την κυβερνητική πολιτική καταλήγει σε αυτά τα συγκεκριμένα όργανα.

 

«Για το θέμα του Ελληνικού έπρεπε να είχαν γίνει άλλα πράγματα, αλλά από τη στιγμή που είχαμε κύρωση συμφωνίας έπρεπε να κινηθούμε σε συγκεκριμένο πλαίσιο», σημείωσε ακόμη.

 

Ο κ. Μάρδας σχολίασε και την ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία, κάνοντας λόγο για έντονη αντίδραση από την πλευρά του υπουργείου Εξωτερικών, ενώ υπογράμμισε ότι η Τουρκία έχει αναλάβει δεσμεύσεις και κριτήρια στην πορεία της ένταξή της στην ΕΕ. «Δεν έπρεπε να γίνει αυτό που έγινε με την Τουρκία. Και παραβιάζει ορισμένα κριτήρια της συνθήκης της Κοπεγχάγης» τόνισε.

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 111 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα