ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Κυριακή, 19 Μαΐου 2024 - 8:44:22π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
26
Αυγούστου

Εγκρίθηκε και από τις 4 τράπεζες η χρηματοδότηση Σκλαβενίτη για το deal με Μαρινόπουλο

«Κλείδωσε» η χρηματοδότηση του εγχειρήματος ανάληψης του ομίλου Μαρινόπουλου από τον ομιλο Σκλαβενίτη μετά την έγκριση του σχεδίου και από τις τέσσερις τράπεζες, Eurobank, Alpha Bank, Πειραιώς και Εθνική.

Το αμέσως επόμενο βήμα είναι να αποδεχτεί το 60% των πιστωτών το σχέδιο εξυγίανσης αλλά και το Πρωτοδικείο, που θα κληθεί να επικυρώσει τη συμφωνία στις 21 Σεπτεμβρίου.

 

Η νέα εταιρεία που θα συσταθεί θα ελέγχεται κατά 100% από τον Σκλαβενίτη, αλλά οι τράπεζες θα μπορούν μέσω option να πάρουν το 25% αυτής.

 

Από το νέο δάνειο των 360 εκατ. που θα δοθεί με ευνοϊκό (επιτόκιο euribor + spread 1,5%), τα 320 εκατ. θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή των προμηθευτών. Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η συμφωνία, οι προμηθευτές που έχουν απαιτήσεις από τον Ομιλο Μαρινόπουλου άνω των 100.000 ευρώ θα κληθούν να αποδεχτούν «κούρεμα» περίπου κατά 50% ενώ οι προμηθευτές με μικρότερες απαιτήσεις θα αποπληρωθούν στο ακέραιο. Οι απαιτήσεις του Δημοσίου και ειδικότερα της εφορίας και των ασφαλιστικών ταμείων θα εξοφληθούν πλήρως αλλά με δόσεις.

 

Σημειώνεται ότι η Μαρινόπουλος αποτελεί το μεγαλύτερο δίκτυο στην ελληνική αγορά. Συνολικά 367 καταστήματα ελέγχονται από τις εταιρείες του ομίλου κι επιπλέον 110 από συνεργάτες franchisees.

 

Οι εργαζόμενοι φθάνουν συνολικά τις 12.500, καθιστώντας τον όμιλο Μαρινόπουλου τον μεγαλύτερο εργοδότη του λιανεμπορίου. Σύμφωνα με το σχέδιο διάσωσης, οι εργαζόμενοι, οι οποίοι συνολικά ανέρχονται σε 12.500 προβλέπεται να διατηρηθούν από τη νέα εταιρεία.

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστηκε 184 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα