Εκτύπωση αυτής της σελίδας
18
Φεβρουαρίου

Εγκρίθηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή το Σχέδιο Δράσης Τουριστικής Προβολής και Εξωστρέφειας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διαθέτει πολλά ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα, είναι προικισμένη με πλούσιο φυσικό και υδατικό ανάγλυφο, μείζονος σημασίας πολιτιστικά σημεία και στοιχεία, έντονες αντιθέσεις φύσης και ζωής, επώνυμα τοπικά προϊόντα, τα οποία όλα μαζί μπορούν να οδηγήσουν σε τουριστική ανάπτυξη και αύξηση της επισκεψιμότητας.

Στο πλαίσιο αυτό εκπονήθηκε το Σχέδιο Δράσης Τουριστικής Προβολής και Εξωστρέφειας της Δυτικής Ελλάδας για την περίοδο 2017-2018, το οποίο εγκρίθηκε κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και θα εισαχθεί προς έγκριση σε επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.


Το Σχέδιο αυτό ενσωματώνει τρεις (παράλληλους) πυλώνες: Τουρισμός, Επιχειρηματικότητα – Καινοτομία, Αγροτοδιατροφή.


Ειδικότερα, εξειδικεύεται σε δράσεις όπως, μεταξύ άλλων, συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε εμβληματικές εκθέσεις, θεματικές εκθέσεις αγροτουρισμού, διοργάνωση - διενέργεια Β2Β συναντήσεων, υποστήριξη παράλληλων οριζόντιων δράσεων προβολής της καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, προβολή και προώθηση τοπικών προϊόντων υψηλής ποιότητας και ασφάλειας, δημιουργία συνεργειών μεταξύ του αγροδιατροφικού και του τομέα εστίασης και τουρισμού της Περιφέρειας κ.α.

 

Δημιουργία προωθητικού υλικού και εντύπων


Μείζονος σημασίας στο σχέδιο Δράσης είναι η υποστήριξη, αναπαραγωγή και αξιοποίηση υλικών, όπως φυλλάδια, οδηγοί, διαφημιστικό σποτ κ.α.


Όλα τα παραπάνω θα γίνουν με τις διαδικασίες που προβλέπονται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Θα ξεκινήσει το επόμενο χρονικό διάστημα η εκτύπωση φυλλαδίων και άλλου έντυπου υλικού, δημιουργία τηλεοπτικού σποτ κ.α., τα οποία θα γίνουν έπειτα από την έγκριση που θα δοθεί από τα συλλογικά όργανα της ΠΔΕ.


«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αποτελεί κόμβο. Δεν είναι τυχαία η απόδοση του χαρακτηρισμού «Πύλη στη Δύση». Είναι πρωταρχικής σημασίας, σήμερα, η προσπάθεια αντιστροφής του κλίματος εσωστρέφειας και η μετάλλαξή του σε ένα κλίμα εξωστρεφούς δημιουργικότητας. Και προϋπόθεση για να επιτευχθεί αυτό είναι η ανάδειξη της τουριστικής ταυτότητας της Δυτικής Ελλάδας» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.


Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κώστας Καρπέτας τόνισε πως «αξιοποιώντας όλα τα σημαντικά εργαλεία που έχουν κτιστεί την τελευταία περίοδο, αλλά και με σεβασμό στους πόρους, προτείνεται η υιοθέτηση ενός σχεδίου τουριστικής προβολής και εξωστρέφειας της Δυτικής Ελλάδας για την περίοδο 2017-18 που να δρα συμπληρωματικά με την προγραμματική σύμβαση του ΣΕΤΕ και να αξιοποιεί τα ειδικά εργαλεία στρατηγικής και επικοινωνίας που δημιουργούνται».

Διαβάστηκε 230 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)