×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
13
Ιουλίου

Επιχειρήσεις: Δεν ξέρουν τι τους περιμένει

Μέσα από απόσπασμα άρθρου του, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών κ. Γρηγόρης Σαραφιανός περιγράφει τις εξελίξεις στον κλάδο της ιδιωτικής υγείας τους τελευταίους πέντε μήνες διακυβέρνησης της χώρας:

 «Η τετράμηνη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς αποδείχθηκε χρόνος ιδιαίτερα καταστροφικός για όλους τους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας, επιφέροντας συνέπειες και ζημίες που θα αργήσουν να αναστραφούν.

 

Και όμως, παρότι πέρασαν 150 ημέρες της νέας πολιτικής ηγεσίας στην οδό Αριστοτέλους, καμία αλλαγή δεν έγινε, καμία πρωτοβουλία δεν υπήρξε, κανείς σχεδιασμός πολιτικής δεν πραγματοποιήθηκε, καμία πρωτοβουλία για συμμάζεμα των ερειπίων του ΕΟΠΥΥ που κατέρρευσε δεν υπήρξε, καμία διαπραγμάτευση, συζήτηση, ανταλλαγή απόψεων με τους εκπροσώπους φορέων του ιδιωτικού τομέα δεν διεξήχθη».

 

Βέβαια, δεν είναι μόνο ο κ. Σαραφιανός από το χώρο της οικονομίας και των επιχειρήσεων που χαρακτηρίζει «χαμένους» τους πρώτους μήνες της νέας κυβέρνησης. Αρκετοί μάλιστα είναι εκείνοι που υποστηρίζουν πως στις όποιες συναντήσεις είχαν με κυβερνητικά στελέχη, τους διαμηνυόταν πως «καλύτερα θα ήταν να τα πούμε... μετά τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους».

 

Να σημειωθεί επίσης πως τα... μολύβια τα είχαν κατεβάσει και τα στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης αρκετούς μήνες πριν από την εκλογική μάχη της 25ης Ιανουαρίου.

 

Μετά λοιπόν από ένα δεκάμηνο κατά το οποίο οι επιχειρήσεις έβλεπαν την κρατική μηχανή να είναι σβηστή, δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει...

 

Θα προκύψει συμφωνία και ΑΝ ναι, ποιο περιεχόμενο θα έχει; Θα έρθουν θεσμικές αλλαγές με το τσουβάλι όπως λέγεται, και αν ναι, ποιες;

 

Τέλος, θα έχουν να κάνουν με τους ίδιους υπουργούς που γνώρισαν τελευταία, ή θα δουν σύντομα νέα πρόσωπα, οπότε πάλι φτου κι απ' την αρχή;

 

 

πηγή: euro2day.gr

Διαβάστηκε 203 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)