ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Κυριακή, 19 Μαΐου 2024 - 8:54:52π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
26
Νοεμβρίου

Επιτυχημένη η «εξοδος» του ΟΤΕ στις διεθνείς αγορές

Στα 350 εκατ. ευρώ ανέρχονται τα κεφάλαια που αντλεί από τις διεθνείς αγορές ο ΟΤΕ

με την πετυχημένη ολοκλήρωση της διαδικασίας βιβλίου προσφορών (bookbuilding) για την έκδοση ομολόγου τετραετούς διάρκειας με σταθερό επιτόκιο, «ανοίγοντας» ξανά τις διεθνείς κεφαλαιαγορές για ελληνικές εταιρείες.


Το κουπόνι διαμορφώθηκε σε 4,375% ετησίως. Η έκδοση υπερκαλύφθηκε κατά 2 φορές.


Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, ο ΟΤΕ, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, επιτυγχάνει την επιμήκυνση της λήξης των δανειακών του υποχρεώσεων και τη βέλτιστη κατανομή τους σε βάθος χρόνου. Μέρος των κεφαλαίων του νέου ομολόγου θα χρησιμοποιηθεί για την επαναγορά ομολόγων που λήγουν τον Μάιο του 2016 και τον Φεβρουάριο του 2018 στο πλαίσιο της τρέχουσας πρότασης επαναγοράς που λήγει στις 27 Νοεμβρίου 2015.


Επιπλέον μέρος των κεφαλαίων θα χρησιμοποιηθεί για τη χρηματοδότηση του επενδυτικού πλάνου του ομίλου ΟΤΕ συμβάλλοντας στην υλοποίηση της στρατηγικής του που περιλαμβάνει σημαντικές επενδύσεις σε δίκτυα νέας γενιάς για τη βελτίωση της εμπειρίας του πελάτη και την ανάπτυξη των τηλεπικοινωνιακών υποδομών της χώρας.


Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, σχολίασε σχετικά με την έκδοση του ομολόγου: «Πρόκειται για την πρώτη διεθνή έκδοση ομολόγου από ελληνική εταιρεία εδώ και πάνω από ένα έτος αποτελώντας ψήφο εμπιστοσύνης των διεθνών αγορών στην Ελλάδα και στον ΟΤΕ. Η ζήτηση που εκδηλώθηκε για το νέο ομόλογο του ΟΤΕ αποτελεί αναγνώριση της στρατηγικής μας και επιβεβαιώνει τη σταθεροποίηση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας».


Το νέο ομόλογο θα εκδοθεί από την OTE plc με την εγγύηση της ΟΤΕ ΑΕ, στο πλαίσιο του υφισταμένου Προγράμματος Έκδοσης Μεσομακροπρόθεσμων Ομολόγων που διέπεται από το αγγλικό δίκαιο. Το ομόλογο θα διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου. Η εκκαθάριση αναμένεται στις 2 Δεκεμβρίου 2015.

 

 

 

Πηγή: newsbomb.gr

Διαβάστηκε 156 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα