ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Κυριακή, 19 Μαΐου 2024 - 9:18:14π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
11
Σεπτεμβρίου

Επιχείρηση επιστροφής στην ομαλότητα για τη Μαρινόπουλος

Σε διαδικασία υλοποίησης εισέρχεται σταδιακά η συμφωνία εξυγίανσης της Μαρινόπουλος, η οποία αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες επιχειρηματικές διασώσεις των τελευταίων ετών στη χώρα.

Σύμφωνα με πηγές που μετέχουν του εγχειρήματος, ήδη έχει πραγματοποιηθεί η εκταμίευση της προχρηματοδότησης εκ μέρους των τραπεζών και ξεκίνησε η αποπληρωμή των οφειλόμενων μισθών των υπαλλήλων της Μαρινόπουλος ΑΕ (Ιουλίου και Αυγούστου), των ενοικίων προς τους ιδιοκτήτες των ακινήτων που στεγάζουν τα καταστήματα της αλυσίδας.

 

Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας ξεκινά και η τροφοδοσία των καταστημάτων της Μαρινόπουλος, αρχικά των υπερμάρκετ και εν συνεχεία των υπολοίπων, και η κάλυψη βασικών λειτουργικών εξόδων, ώστε να διατηρηθεί η συνεκτικότητα του δικτύου καταστημάτων έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

 

Το επόμενο σημαντικό βήμα αφορά στην έγκριση του σχεδίου εξυγίανσης από τους πιστωτές (εκτός των υπαλλήλων και των ιδιοκτητών των ακινήτων) που συγκεντρώνουν το 60% των συνολικών οφειλών, ώστε να προχωρήσει ο σχεδιασμός για τη συζήτηση της αίτησης υπαγωγής της Μαρινόπουλος στις διατάξεις του πτωχευτικού κώδικα, με βάση τις διατάξεις του άρθρου 106β.

 

Τα χρονικά περιθώρια είναι πιεστικά καθώς η προθεσμία της συζήτησης στο δικαστήριο έχει οριστεί για τις 21 Σεπτεμβρίου. Με αυτό το δεδομένο δεν αποκλείεται να γίνει δεκτή μια ολιγοήμερη παράταση.

 

Παράλληλα, δρομολογείται και η υποβολή της αίτησης προς την Επιτροπή Ανταγωνισμού της αίτησης για την έγκριση της συμφωνίας που αφορά στο σκέλος της συγκέντρωσης. Υπενθυμίζεται η συναλλαγή τελεί υπό την προϋπόθεση έγκρισης της Επιτροπής Ανταγωνισμού και της Επιτροπής Προστασίας Ανταγωνισμού, αναφορικά με τις κυπριακές εταιρείες της αλυσίδας.

 

 

Πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 208 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα