ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 - 8:57:23π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
23
Νοεμβρίου

ΕΣΕΕ: Αβεβαιότητα και απαισιοδοξία καταγράφει η ετήσια έκθεση ελληνικού εμπορίου

Αβεβαιότητα και απαισιοδοξία καταγράφεται στην επιχειρηματική κοινότητα για το 2016.

Σύμφωνα με την Ετήσια Έκθεση Ελληνικού Εμπορίου της ΕΣΕΕ, την οποία παρουσίασε στους εκπροσώπους του Τύπου, ο πρόεδρός της, Βασίλης Κορκίδης, περίπου 4 στις 10 ΑΕ και ΕΠΕ αδυνατεί να προβλέψει τι μέλλει γενέσθαι, πάνω απο 4 στις 10 ΟΕ, ΕΕ και ΑτΕ προβλέπουν μείωση πωλήσεων και κερδών τον επόμενο χρόνο, ενώ, περίπου, 1 στις 3 απέφυγε ή δεν ήταν σε θέση να προβλέψει την εξέλιξη.

 

Όσον αφορά την απασχόληση, επικρατέστερη τάση είναι η στασιμότητα για το 2016, η οποία όμως συνοδεύεται και από μεγάλη αβεβαιότητα.

 

Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ εξέφρασε την ελπίδα μέχρι το τέλος του 2015 να υπάρξουν εξελίξεις οι οποίες να μην οδηγήσουν σε περισσότερα λουκέτα.

 

Σε παρέμβασή της η αν. Υπουργός Εργαίιας, Ράνια Αντωνοπούλου, παραδέχθηκε ότι ο δρόμος είναι δύσκολος, αλλά, όπως είπε, με την συνεργασία των κοινωνικών εταίρων, θα γίνει προσπάθεια για τόνωση της ζήτησης στις ΜμΕ.

 

Επίσης, εξήγγειλε νέα προγράμματα τους προσεχείς μήνες, για την υποστήριξη 104.000 ανέργων στους δυναμικούς κλάδους της οικονομίας. Θα υπάρχει παντού εγγυημένη απασχόληση με επιδότηση 450 ευρώ ανά πρόσληψη ή διατήρηση θέσης εργασίας.

 

 

πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 208 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα