ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024 - 1:07:46π.μ.
03
Φεβρουαρίου

Εθνική Τράπεζα: Στηρίζει κοινωνία και οικονομία με το Act4Greece

Με μια πρωτοβουλία, που την καθιστά από τις λίγες τράπεζες στην Ευρώπη, οι οποίες διαχειρίζονται πλατφόρμα Crowdfunding (συμμετοχική χρηματοδότηση), η Εθνική Τράπεζα χρηματοδοτεί και προωθεί κοινωνικές και αναπτυξιακές δράσεις.

Η πλατφόρμα ονομάζεται Act4Greece και στοχεύει στη συγκέντρωση πόρων από ιδρύματα, οργανισμούς, εταιρίες και μεμονωμένα άτομα, εντός και εκτός Ελλάδος, για την προώθηση και υλοποίηση συγκεκριμένου έργου, δράσης, ιδέας.

 

Μέσω του Αct4Greece, καθίσταται εφικτή η χρηματοδότηση επιμέρους δράσεων σε επτά κοινωνικούς και αναπτυξιακούς τομείς:

 

-της πρόνοιας, υγείας & αλληλεγγύης

-κοινωνικής οικονομίας & επιχειρηματικότητας

-πολιτισμού & πολιτιστικής επιχειρηματικότητας

-περιβάλλοντος & αειφορίας

-έρευνας, εκπαίδευσης & κατάρτισης

-νεανικής & καινοτόμου επιχειρηματικότητας

-αθλητισμού

Σε πρώτη φάση, θα στηρίξει τέσσερις (4) δράσεις:

-Σχολικά γεύματα σε μαθητές δημοτικών σχολείων στη Δυτική Αττική

-Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ανθρωπιστική βοήθεια σε ακριτικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου

-Εκπαιδευτική και ερευνητική διαδικτυακή εφαρμογή με θέμα την ελληνική Επανάσταση του 1821

-Εκσυγχρονισμό των υποδομών του θεάτρου τέχνης

 

Το Act4Greece πραγματοποιείται με τη στρατηγική συνεργασία φορέων και ιδρυμάτων, αναγνωρισμένου κύρους και προσφοράς, όπως το κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης, το κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννης Λάτσης, το Ίδρυμα Μποδοσάκη, η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την Unesco και το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.

 

Κατά την παρουσίαση του προγράμματος, η Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Τ. Κατσέλη, επεσήμανε ότι

«Η πρωτοβουλία αυτή υπηρετεί ένα όραμα: Το όραμα:

 

- μιας Ελλάδας με βιώσιμο μέλλον,

- μιας κοινωνίας ανοιχτών οριζόντων και ίσων ευκαιριών,

- μιας οικονομίας που η ανάπτυξη θα είναι κοινωνικά και περιβαλλοντικά βιώσιμη και συμβατή με την προάσπιση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων,

- μιας νέας γενιάς που θα βρίσκει ανοιχτές πόρτες και θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει τις ιδέες της στην πράξη,

-ενός νέου σύγχρονου και βιώσιμου αναπτυξιακού μοντέλου που στηρίζεται σε παραγωγικούς και ενεργούς πολίτες και τέλος

-ενός τραπεζικού συστήματος που στέκεται δίπλα στις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου αλλά και στην ευρύτερη κοινωνία ιδιαίτερα όταν αυτή δοκιμάζεται. Βασικό εργαλείο που συνιστά την καινοτομία που βρίσκεται στον «σκληρό πυρήνα» αυτής της πρωτοβουλίας είναι η συμμετοχική χρηματοδότηση, δηλαδή το crowdfunding. Η συμμετοχική χρηματοδότηση είναι μία νέα δημοφιλής μέθοδος για την άντληση κεφαλαίων από μεγάλο αριθμό ενδιαφερόμενων, κατά κύριο λόγο μέσω του διαδικτύου αλλά ,στη δική μας περίπτωση, και μέσω υποκαταστημάτων της Τράπεζας . Κάθε συνεισφορά , ανεξαρτήτως ποσού , από 1 έως πολλά ευρώ είναι ευπρόσδεκτα μέχρις ότου επιτευχθεί ο στόχος και υλοποιηθεί η δράση. Σύνθημά μας :«Η δύναμη των πολλών στην πράξη». Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε σήμερα

 

Η ψηφιακή πλατφόρμα του act4greece επιτρέπει τη δημιουργία συνεργιών, κινητοποιεί πρόσθετους πόρους προς την ίδια κατεύθυνση, μεγαλύτερη μόχλευση και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Αυτό είναι το δεύτερο μήνυμα που θέλουμε να βγει σήμερα: Η συνεργασία, η συνέργια, η συνεννόηση, η σφυρηλάτηση σχέσεων εμπιστοσύνης αποτελούν προϋπόθεση κάθε μεγάλης επιτυχίας. Όσο πιο πολλές δυνάμεις ενωθούν, τόσο καλύτερο και τόσο μεγαλύτερο θα είναι αυτό που θα πετύχουμε. Γι αυτό και η πρόσκληση είναι ανοιχτή σε όλους. Κανείς δεν περισσεύει. Όλοι μπορούν να γίνουν μέρος αυτής της προσπάθειας. Της προσπάθειας να πετύχουμε απτά, μετρήσιμα και χειροπιαστά αποτελέσματα. Να στηρίξουμε συνανθρώπους μας και παιδιά που έχουν ανάγκη. Να δώσουμε ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους . Να στηρίξουμε πρωτοπόρες και καινοτόμες ιδέες. Να δημιουργήσουμε ένα νέο αφήγημα, μια νέα εικόνα της Ελλάδας στα μάτια ολόκληρου του κόσμου».

 

πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 182 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα