ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2022 - 10:52:36π.μ.

banner468x60

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
09
Νοεμβρίου

«Βουτιά» στο κινεζικό εμπόριο τον Οκτώβριο

Το εξωτερικό εμπόριο της Κίνας μειώθηκε σημαντικά τον Οκτώβριο, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο στοιχεία που ανακοίνωσε η τελωνειακή υπηρεσία της χώρας.

Οι εξαγωγές της Κίνας μειώθηκαν 6,9% σε δολάρια, περισσότερο από ότι προέβλεπαν 31 οικονομολόγοι που μετείχαν σε έρευνα του πρακτορείου. Οι εισαγωγές μειώθηκαν 18,8%, λόγω της χαμηλότερης ζήτησης άνθρακα, σιδήρου και άλλων πρώτων υλών από τις βαριές βιομηχανίες της χώρας που βρίσκονται σε τροχιά επιβράδυνσης της παραγωγής τους. Το πλεόνασμα του εμπορικού ισοζυγίου της Κίνας διαμορφώθηκε στο ύψος - ρεκόρ των 61,6 δις. δολαρίων.

 

Τα στοιχεία αυτά, σημειώνει το πρακτορείο, δεν αφήνουν άλλες εναλλακτικές λύσεις στην κινεζική ηγεσία από την ενίσχυση της εγχώριας ζήτησης, καθώς δυσκολεύεται να επιτύχει τους στόχους που έχει θέσει για τον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας της χώρας. Το θετικό σημάδι για την κινεζική οικονομία, προσθέτει το Bloomberg, είναι η άνοδος των λιανικών πωλήσεων που υπογραμμίζουν τον αυξανόμενο ρόλο των καταναλωτών. Ενώ, όμως, η διευρυνόμενη μεσαία τάξη αυξάνει τα έσοδα και τα κέρδη επιχειρήσεων, όπως του διαδικτυακού γίγαντα Alibaba Group Holding, αυτά δεν είναι αρκετά για να αντισταθμίσουν την υποχώρηση των βαριών βιομηχανιών. Οι εξαγωγές συνέβαλαν στη φάση ταχείας ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας, μία περίοδος που φαίνεται να έχει παρέλθει τώρα, καθώς η παγκόσμια οικονομία επιβραδύνεται.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 150 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα