ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024 - 10:38:24μ.μ.
17
Σεπτεμβρίου

Φορολογική ανάσα αντί άμεση χρηματοδότηση στους Έλληνες εξαγωγείς

Μέτρα φορολογικού χαρακτήρα που θα δώσουν ανάσα στους Έλληνες επιχειρηματίες, οδηγώντας στην τόνωση της εξαγωγικής τους δραστηριότητας, έχει ήδη επεξεργαστεί και καταθέσει στο κυβερνητικό συμβούλιο της οικονομικής επιτροπής το Υπουργείο Εξωτερικών,

προκειμένου να υποκατασταθεί η άμεση χρηματοδότηση που δεν μπορεί να δώσει η ελληνική κυβέρνηση, όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αρμόδιος υφυπουργός, Δημήτρης Μάρδας, στο περιθώριο χθεσινοβραδινής εκδήλωσης που έγινε στο πλαίσιο της 81ης ΔΕΘ.

 

Η εκδήλωση αφορούσε το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης της ελληνικής γούνας για την περίοδο από φέτος, ως και το 2020 και στην παρουσίαση των δράσεων της ολοκληρωμένης παρέμβασης στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

 

Υπογραμμίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει χρήματα να δώσει στους Έλληνες εξαγωγείς προκειμένου να συμμετέχουν σε Διεθνείς Εκθέσεις, ούτε όμως έχει τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσει εμπορικές αποστολές, ο κ. Μάρδας επισήμανε, ότι υπάρχουν όμως κάποια χρήματα που θα μπορούσαν να δοθούν και δεν θεωρούνται κρατικές ενισχύσεις, σύμφωνα με την νομοθεσία της ΕΕ.

 

Στην κατεύθυνση αυτή, η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να βρει τρόπους ή μέτρα με ένα ισοδύναμο αποτέλεσμα τα οποία θα βοηθήσουν τους εξαγωγείς. «Για παράδειγμα θα μπορούσε να προβλεφθεί μια φορολογική ελάφρυνση σε κάτι», είπε χαρακτηριστικά.

 

Όπως διευκρίνισε ο κ. Μάρδας, «ούτε αυτό είναι μη συμβατό με τους κανονισμούς της ΕΕ. Το έχουμε συζητήσει με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και έχουμε συμφωνήσει. Θα μπορούσαμε να δώσουμε και διάφορα άλλα στοιχεία φορολογικού χαρακτήρα, τα οποία να υποκαταστήσουν την άμεση χρηματοδότηση την οποία δεν μπορούμε να δώσουμε».

 

Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε ότι έχει ήδη γίνει η επεξεργασία αυτών των μέτρων στο υπουργείο Εξωτερικών και έχουν κατατεθεί στο κυβερνητικό συμβούλιο της οικονομικής πολιτικής, «από εκεί και πέρα τα επεξεργάζονται οι αρμόδιοι υπουργοί και κάποια ώρα θα προταθούν στους θεσμούς προκειμένου να τα εγκρίνουν ή μη. Αλλά θεωρούμε ότι δεν υπάρχει λόγος να μην εγκριθούν».

 

Κληθείς να δώσει χρονοδιάγραμμα, ο κ. Μάρδας επισήμανε «δεν μπορώ να κάνω κάποια εκτίμηση σε ποιο χρόνο θα γίνει αυτό, αφού πρέπει να κλείσει το 30% που απομένει και από εκεί και πέρα θα δούμε τα υπόλοιπα μέτρα που προτείνουμε εμείς και δεν είναι τα μόνα» και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά «οι προτάσεις μας είναι έτοιμες, έχουν κατατεθεί, το πότε θα προχωρήσουν εξαρτάται από το πότε θα ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση και πότε θα γίνουν οι απαραίτητες προετοιμασίες από το υπουργείο Οικονομικών».

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 188 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα