ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2023 - 2:40:33μ.μ.

banner468x60

24
Φεβρουαρίου

Fraport: Μάχη με το χρόνο για να μεταβιβαστούν τον επόμενο μήνα τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια

Μάχη με το χρόνο για να μεταβιβαστούν τον επόμενο μήνα τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, δίνει η Ελληνογερμανική κοινοπραξία Fraport –Slentel.

Χθες, ανακοινώθηκε η συμφωνία με το ελληνικό Δημόσιο για την πυρασφάλεια, ωστόσο παραμένουν ακόμη πολλές εκκρεμότητες για να μπορέσουν να παραδοθούν τα περιφερειακά αεροδρόμια, στο νέο σχήμα, μέχρι τις 15 Μαρτίου, που είναι το τελευταίο χρονοδιάγραμμα που έχει ζητήσει η Fraport.


Οι εκκρεμότητες αυτές είναι ικανές σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς να φρενάρουν περισσότερο τις διαδικασίες, μολονότι επισήμως ο στόχος για παράδοση εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου Μαρτίου δεν έχει αλλάξει.Όσοι παρακολουθούν την πρόοδο των συμβάσεων, υποστηρίζουν ότι ο χρόνος είναι πιεστικός και μολονότι ο παραχωρησιούχος έχει καλύψει τις δικές του υποχρεώσεις, δεν έχει συμβεί το αντίστοιχο από την πλευρά του Δημοσίου. Ως παράδειγμα δείχνουν τη στασιμότητα που υπάρχει με τη λειτουργία των υγειονομικών υπηρεσιών και κυρίως με το ποιος θα αναλάβει το κόστος τους, που βάσει του θεσμικού πλαισίου αποτελεί υποχρέωση του δημοσίου.


Η Fraport έχει ζητήσει από την κυβέρνηση επίλυση του ζητήματος αλλά προς το παρόν αναμένει στο ...ακουστικό της. Αντίθετα, πολλές από τις υποχρεώσεις που είναι στην ευθύνη της εταιρείας έχουν υπογραφεί αφού πέρα από της πυρασφάλεια, συμβάσεις έχει συνάψει για τον καθαρισμό, την φύλαξη αλλά και με τις κατά τόπους δημοτικές αρχές σε θέματα αποκομιδής κ.α .Μέσα στις επόμενες μέρες θα προσληφθούν από την Fraport Greece επιπλέον 160 άτομα ανεβάζοντας τους εργαζόμενους στα 550 άτομα.

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 193 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα