ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 5:39:16μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
23
Φεβρουαρίου

H πρώτη επίσημη εμπορική αποστολή της Αυστραλίας στην Κούβα

Εταιρείες από τον αγροτικό τομέα και τον τομέα των ορυχείων

συμμετέχουν στην πρώτη επίσημη εμπορική αποστολή της Αυστραλίας στην Κούβα, η οποία θ' αναχωρήσει αύριο για την Αβάνα.

 

Το οικονομικό ύψος των διμερών εμπορικών σχέσεων Αυστραλίας-Κούβας για το 2015 ήταν στα 10,2 εκατ. δολάρια, αντιστοιχώντας σε ποσοστό μικρότερο του 1% από τη συνολική οικονομική αποτίμηση του αυστραλιανού εξαγωγικού εμπορίου.

 

«Πολλές χώρες ''βλέπουν'' στην Κούβα, προκειμένου να εκμεταλλευτούν νέες εμπορικές ευκαιρίες» δήλωσε ο ειδικός εμπορικός απεσταλμένος Άντριου Ρομπ, τονίζοντας τις ευκαιρίες που υπάρχουν και για επενδύσεις στον τουρισμό, αλλά και στην παροχή ιατρικών υπηρεσιών. «Στις κινήσεις αυτές πρωτοστατεί η Αυστραλία» συμπλήρωσε ο Ρομπ. Ωστόσο, το γραφείο του αρνήθηκε να γνωστοποιήσει τα ονόματα των εταιρειών που συμμετέχουν στην αποστολή.

 

Η Αυστραλία δεν διαθέτει πρεσβεία στην Κούβα. Το 2008 η Κούβα άνοιξε πρεσβεία στην Καμπέρα. Η επίσκεψη της εμπορικής αποστολής της Αυστραλίας ακολουθεί την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Κούβας, το περασμένο καλοκαίρι, έπειτα από διακοπή 54 ετών. Ωστόσο, το αμερικανικό εμπορικό εμπάργκο κατά της Κούβας εξακολουθεί να εφαρμόζεται.

 

Τον επόμενο μήνα ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα είναι ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που επισκέπτεται την Κούβα, από το 1928.

 

 

 

πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 101 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα