ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2024 - 7:52:16μ.μ.

banner468x60

22
Ιουνίου

Ημερίδα για τις Υποδομές Μεταφοράς Υδρογόνου

Το Εθνικό Σύστημα Φυσικού Αερίου, το FSRU στην Αλεξανδρούπολη, ο ΤAP και ο IGB έχουν μετατρέψει τη χώρα μας σε ενεργειακό κόμβο με γεωπολιτική σημασία για την τροφοδοσία

 

Στις κρίσιμες ενεργειακές υποδομές για τη μετάβαση στην εποχή του υδρογόνου εστίασε η Ημερίδα που διοργάνωσε η C&MEngineering στην Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλέξανδρου Σούτσου, με τη συμμετοχή του ΔΕΣΦΑ, της ΔΕΠΑ Εμπορίας, της ΔΕΠΑ Διεθνών Έργων καθώς και των Σωληνουργεία Κορίνθου, Solar Turbines και Worley Intecsea διοργάνωσε η C&M Engineering.

 

Όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της C&M Engineering, Τάκης Κάππος, «όλα τα ενεργειακά έργα που έχουν υλοποιηθεί και λειτουργούν τα τελευταία 30 χρόνια στη χώρα μας, όπως το Εθνικό Σύστημα Φυσικού Αερίου, ο ΤAP και ο IGB, έργα όπως το FSRU στην Αλεξανδρούπολη, και οι διασυνδετήριοι αγωγοί East-Med και Poseidon που έχουν σχεδιαστεί και αναμένουν επενδυτική απόφαση, έχουν μετατρέψει τη χώρα μας σε ενεργειακό κόμβο με γεωπολιτική σημασία για την τροφοδοσία των Βαλκανίων και της Κεντρικής Ευρώπης. Σήμερα, το ενδιαφέρον της βιομηχανίας έχει μετατοπιστεί προς τις δράσεις που απαιτούνται για την παραγωγή, μεταφορά και κατανάλωση ικανών ποσοτήτων υδρογόνου προκειμένου να επιταχυνθεί η μετάβαση στη βιώσιμη ενέργεια».

 

 

Στελέχη των εταιρειών αναφέρθηκαν στις προδιαγραφές, τα υλικά και τον σχεδιασμό ασφαλείας που απαιτούνται στα υπό κατασκευή ή σχεδιασμό έργα, ενώ από την πλευρά του ΔΕΣΦΑ έγινε γνωστή η ένταξη του αγωγού μεταφοράς καθαρού υδρογόνου από την Ελευσίνα μέχρι τα Ελληνοτουρκικά και Ελληνοβουλγαρικά σύνορα «H2 Dedicated Pipeline» στην 6η λίστα των Έργων Κοινού (Ευρωπαϊκού) Ενδιαφέροντος (PCI). Ο προϋπολογισμός του έργου για το ελληνικό σκέλος υπολογίζεται στο 1 δισ. ευρώ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 40 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα