ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 3 Οκτωμβρίου 2023 - 3:01:35π.μ.

banner468x60

21
Απριλίου

«Ημέρα της Γης»: H ΔΕΗ ηλεκτροδοτεί 4,3 εκατ. νοικοκυριά αποκλειστικά από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Οι εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα θα μειωθούν κατά 13.000 τόνους μέσα σε μόνο μία ημέρα

Η ΔΕΗ συμμετέχει για τρίτη συνεχή χρόνια στην «Παγκόσμια Ημέρα της Γης», στις 22 Απριλίου, και ηλεκτροδοτεί 4.300.000 νοικοκυριά για 24 ώρες, με ενέργεια δεσμευμένη αποκλειστικά από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

 

Ειδικότερα, η ΔΕΗ εγγυάται πως όση ενέργεια καταναλωθεί στις 22 Απριλίου τόση θα δεσμευτεί από πιστοποιημένες ΑΠΕ της ΔΕΗ διαθέτοντας δωρεάν την υπηρεσία GreenPass σε όλους τους οικιακούς καταναλωτές. Με αυτόν τον τρόπο, οι εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα (CO2) από οικιακή χρήση θα μειωθούν κατά 13.000 τόνους μέσα σε μόνο μία ημέρα.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει η επιχείρηση, η ΔΕΗ μείωσε τις άμεσες εκπομπές CO2 των θερμικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής κατά 36% το 2022, σε σχέση με το 2019, και αύξησε κατά 132% τους σταθμούς ΑΠΕ που εντάχθηκαν στο δίκτυο, σε σχέση με το 2020, ενώ το 94% του συνόλου της ηλεκτρικής ενέργειας που παρήγαγε προήλθε από μονάδες με πιστοποιημένα συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης.

 

Στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα, η ΔΕΗ blue, το μεγαλύτερο δίκτυο φορτιστών στην Ελλάδα, ξεπέρασε ήδη τα 1.500 δημοσίως προσβάσιμα σημεία φόρτισης πανελλαδικά με στόχο τα 10.000 έως το 2027.

 

«Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την ευθύνη μας απέναντι στους πελάτες, τη χώρα και τον πλανήτη μας»


«Στον Όμιλο ΔΕΗ αντιλαμβανόμαστε πλήρως την ευθύνη μας απέναντι στους πελάτες, τη χώρα και τον πλανήτη μας. Και την αναλαμβάνουμε. Επενδύουμε δυναμικά σε παραγωγή από ΑΠΕ, μειώνουμε θεαματικά τις εκπομπές CO2 από τη λειτουργία μας, εκσυγχρονίζουμε τα δίκτυά μας, επιβραβεύουμε τη μείωση της κατανάλωσης, διευκολύνουμε την ηλεκτροκίνηση, εκπαιδεύουμε τους καταναλωτές σε πράσινες επιλογές και στηρίζουμε δράσεις που προωθούν έναν ενεργειακά βιώσιμο τρόπο ζωής» επισημαίνει η διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων και Επικοινωνίας της ΔΕΗ, Σοφία Δήμτσα.

 

«Στις 22 Απριλίου είναι η “Παγκόσμια Ημέρα της Γης” στην οποία συμμετέχουμε και φέτος. Ως Όμιλος ΔΕΗ επενδύουμε 365 ημέρες τον χρόνο στο βιώσιμο μέλλον του πλανήτη μας» συμπληρώνει.

 

Ημέρα της Γης: «Επενδύστε στον πλανήτη μας»


Με κεντρικό μήνυμα «επενδύστε στον πλανήτη μας» (invest in our planet), η Ημέρα της Γης για το 2023 υπογραμμίζει τη σημασία του να αφιερώνουμε χρόνο, πόρους και ενέργεια για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και άλλων περιβαλλοντικών ζητημάτων.

 

Την Ημέρα της Γης λαμβάνουν χώρα εκδηλώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο με στόχο την ευαισθητοποίηση σε περιβαλλοντικά θέματα. Συντονίζεται παγκοσμίως από το earthday.org, αποστολή του οποίου είναι να εκπαιδεύει και να ενεργοποιεί το περιβαλλοντικό κίνημα παγκοσμίως. Ξεκινώντας από την πρώτη Ημέρα της Γης το 1970, προωθεί τη θετική δράση για τον πλανήτη μας, μαζί με περισσότερους από 150.000 συνεργάτες σε περισσότερες από 192 χώρες.

 

Όμιλος ΔΕΗ: Ένα με το βιώσιμο μέλλον


Ο Όμιλος ΔΕΗ, έχοντας στο επίκεντρο της στρατηγικής του τη στροφή στην καθαρή ενέργεια και μακροπρόθεσμα την απαλλαγή από τις εκπομπές CO2, υλοποιεί ήδη το μετασχηματισμό του από μια επιχείρηση ενέργειας με κέντρο δραστηριοτήτων τα ορυκτά καύσιμα, σε μια σύγχρονη ψηφιακή εταιρεία με ισχυρή παρουσία στις ΑΠΕ, βελτιωμένη λειτουργική απόδοση και πελατοκεντρική προσέγγιση.

 

Κεντρικός άξονας του μετασχηματισμού είναι η αναδιαμόρφωση του χαρτοφυλακίου της παραγωγής ηλεκτρισμού, η οποία έχει ξεκινήσει με την σταδιακή απόσυρση λιγνιτικών μονάδων.

 

Παράλληλα, o Όμιλος ΔΕΗ εστιάζει στην παραγωγή καθαρής ενέργειας, επενδύοντας στην αύξηση της εγκατεστημένης ισχύος ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και στην αποθήκευση ενέργειας, αναπτύσσει το δίκτυο δημόσιας φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων με τη χρήση πράσινης ενέργειας από ΑΠΕ, ενώ παράλληλα εκσυγχρονίζει το δίκτυο διανομής μέσης και χαμηλής τάσης της χώρας, μέσα από το επενδυτικό σχέδιο που υλοποιεί ο ΔΕΔΔΗΕ.

 

Η ΔΕΗ παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην υλοποίηση δράσεων με θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, που περιλαμβάνουν:

 

την αύξηση της εγκατεστημένης ισχύος ΑΠΕ (συμπεριλαμβανομένων των υδροηλεκτρικών) στο 39% της συνολικής εγκατεστημένης ισχύος των ΑΠΕ της χώρας,


την υλοποίηση επενδύσεων για την αντικατάσταση παλαιών Θερμικών Μονάδων Παραγωγής με νέες σύγχρονης τεχνολογίας, αυξημένης απόδοσης με λιγότερες εκπομπές,


τη συνέχιση των εκτεταμένων προγραμμάτων περιβαλλοντικής αποκατάστασης εκτάσεων στις οποίες δραστηριοποιείται επί σειρά ετών και εντάσσονται στους πυρήνες απολιγνιτοποίησης, με διαμορφώσεις τελικών επιφανειών, δενδροφυτεύσεις, δημιουργία ζωνών πρασίνου, ανάπτυξη λιμναίων συστημάτων στα τελικά ορύγματα των ορυχείων και γενικά προετοιμασία αυτών προς απόδοση σε μεταλιγνιτικές χρήσεις. Μόνο το 2022, πραγματοποιήθηκαν δενδροφυτεύσεις σε έκταση 340.000 m² με φύτευση 34.000 δένδρων, σε όλα τα ορυχεία της.


την αναδάσωση και αποκατάσταση πυρόπληκτων περιοχών (με την εκτέλεση αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων σε μια περιοχή 35 χιλ. στρεμμάτων στη Β. Εύβοια, τη διάθεση 80.000 δενδρυλλίων ελιάς στην Ολυμπία, 2.500 δενδρυλλίων στην Β. Εύβοια και 500 σε Αττική και Κοζάνη),
τη συμμετοχή στην πρωτοβουλία GR-eco Islands για την πράσινη μετάβαση των νησιών της Ελλάδας, με στόχο την ενεργειακή και κλιματική τους ουδετερότητα,


τη δημιουργία περισσότερων από 1.500 σημείων φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων πανελλαδικά και στόχο τους 10.000 φορτιστές έως το 2027,
την κάλυψη των αναγκών ηλεκτρικής ενέργειας των κτιρίων διοίκησης και των καταστημάτων πωλήσεων με εγγυήσεις προέλευσης GreenPass από την παραγωγή των υδροηλεκτρικών σταθμών της εταιρείας,


την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών συμβουλευτικής σε θέματα ενεργειακής αναβάθμισης και εξοικονόμησης ενέργειας στον τελικό χρήστη (Energy Coach), προκειμένου να μειωθεί η ζήτηση και οι εκπομπές CO2 από την παραγόμενη ενέργεια,


τον υπολογισμό και την πιστοποίηση του ανθρακικού αποτυπώματος όλων των δραστηριοτήτων της εταιρείας, καθώς και τον υπολογισμό του ανθρακικού αποτυπώματος για τις κύριες θυγατρικές της.

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

 

Διαβάστηκε 30 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα