ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Κυριακή, 19 Μαΐου 2024 - 9:09:01π.μ.
02
Σεπτεμβρίου

Η ISOMAT αναπτύσσεται επενδύει και επεκτείνεται

Παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες των τελευταίων ετών και το γεγονός ότι η οικοδομική δραστηριότητα στην Ελλάδα τα τελευταία 8 χρόνια έχει σημειώσει πτώση της τάξης άνω του 90% σε τ.μ. και σε όγκο, η ISOMAT κατάφερε να δείξει μια αξιοσημείωτη αντοχή στην κρίση.

Το 2015 μάλιστα η χρονιά έκλεισε με άνοδο του τζίρου της κατά 12,6% σε σχέση με το 2014, ενώ στο πρώτο επτάμηνο του 2016 σημειώνεται άνοδος 10,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015.

 

H εταιρία συνεχίζει εξίσου δυναμικά τις επενδύσεις της σε Ελλάδα και εξωτερικό, με στόχο πάντα την περαιτέρω ανάπτυξή της και την επέκτασή της, ιδιαίτερα στις αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Οι επενδύσεις το 2015 άγγιξαν τα 2,6 εκατ. ευρώ και αντίστοιχου ύψους αναμένεται να είναι το ποσό για τις επενδύσεις του 2016.


Επενδύσεις στην Ελλάδα

 

Μέσα στο 2015 ολοκληρώθηκε η επέκταση της ήδη επιτυχημένης γραμμής παραγωγής πολυουρεθανικών προϊόντων της στον Άγιο Αθανάσιο καθώς και οι εργασίες επέκτασης και εκσυγχρονισμού των υπολοίπων παραγωγικών της μονάδων.

 

Από τον Απρίλιο του 2016 βρίσκεται υπό κατασκευή η επέκταση κατά 900 τ.μ. των κεντρικών γραφείων διοίκησής της στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του ίδιου έτους.


Επενδύσεις στο εξωτερικό

 

Τον Ιανουάριο του 2015 η εταιρία προχώρησε, μέσω της θυγατρικής της ISOMAT ROMANIA SRL., σε εξαγορά έτοιμου εργοστασίου παραγωγής χρωμάτων, πολυμερικών σοβάδων και κονιαμάτων στην πόλη του Βουκουρεστίου, εκτάσεως 5000 τμ. στεγασμένης επιφάνειας, επί οικοπέδου 42.000 τ.μ., το οποίο και ξεκίνησε λειτουργία τον Μάρτιο του 2016.

 

Στόχος της επένδυσης είναι η μεγαλύτερη διείσδυσή της στην αγορά της Ρουμανίας αλλά και της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων. Συγχρόνως, συνεχίζει την πώληση των παραδοσιακών της προϊόντων στην τοπική αγορά.
Νέες θυγατρικές

 

Στα τέλη του 2014 ξεκίνησε τη λειτουργία της, η θυγατρική εμπορική εταιρία της ISOMAT στη Σλοβενία, με έδρα την πόλη Maribor, ενώ στις αρχές του 2015 το γραφείο αντιπροσώπευσης που είχε στη Μόσχα μετεξελίχθηκε σε εμπορική θυγατρική εταιρία.

 

Έτσι, την παρούσα χρονική στιγμή, η ISOMAT κατέχει 6 θυγατρικές εταιρίες. Στη Σερβία και τη Ρουμανία οι θυγατρικές της είναι παραγωγικές εταιρίες, ενώ στη Ρωσία, Τουρκία, Βουλγαρία και Σλοβενία είναι εμπορικές. Επίσης, διαθέτει και μία συνδεδεμένη εταιρία στην Ισπανία.


Εξαγωγική δραστηριότητα

 

Η ISOMAT πραγματοποιεί εξαγωγές σε περισσότερες από 50 χώρες σε όλον τον κόσμο και συγκεκριμένα, πέρα από τις 7 χώρες, όπου δραστηριοποιείται μέσω των θυγατρικών και της συνδεδεμένης εταιρίας, η ISOMAT πραγματοποιεί διεθνείς πωλήσεις και στις εξής χώρες:

 

Στη Γερμανία, Αυστρία, Αγγλία, Βέλγιο, Γαλλία, Ιταλία, Σουηδία, Μάλτα, Ουκρανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο, Μολδαβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ουγγαρία, Κροατία, Λετονία, Γεωργία, Κόσσοβο, FYROM, Αλβανία, Κύπρο, ΗΠΑ, Καναδά, Βραζιλία, Κούβα, Παραγουάη, Γουατεμάλα, Ινδία, Αφγανιστάν, Πακιστάν, Ισραήλ, Ιορδανία, Λίβανο, Παλαιστίνη, Ιράν, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κατάρ, Αζερμπαϊτζάν, Λιβύη, Τσαντ, Αλγερία, Λιβερία, Ισημερινή Γουινέα, Νιγηρία, Μαρόκο, Τυνησία, Ταϊλάνδη, Μαλαισία.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 251 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα