ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024 - 2:22:31μ.μ.
13
Ιανουαρίου

Η κρίση στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία κίνδυνος για τους Έλληνες μικροεφοπλιστές

Η κρίση στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία συνεχίζει να πλήττει και το 2017 τις ναυτιλιακές εταιρείες και ειδικά εκείνες με μικρούς στόλους.

Ανάμεσά τους βρίσκονται και εταιρείες ελληνικών συμφερόντων.Μια από αυτές είναι η Efploia συμφερόντων Γιώργου Λαιμού την οποία ο διεθνής ναυτιλιακός τύπος τη χαρακτηρίζει σαν το πιο πρόσφατο θύμα της «αντάρας». Πιο συγκεκριμένα, το τελευταίο πλοίο του στόλου της βγαίνει σε πλειστηριασμό στις 31 Ιανουαρίου σύμφωνα με διεθνείς ναυλομεσιτικούς οίκους.Πρόκειται για το χωρητικότητας 80.700 τόνων Maverick Genesis ναυπηγήσεως του 2010. Το πλοίο βρίσκεται στη Νότιο Κορέα στο αγκυροβόλιο του Ulsan. Ένα ακόμη πλοίο της βγήκε σε πλειστηριασμό τον περασμένο Νοέμβριο σύμφωνα με τον νόμο της Ναμίμπια στη Νότια Αφρική από την Credit Suisse η οποία είναι η τράπεζα που έχει χορηγήσει τα περισσότερα δάνεια σε ελληνικές εταιρείες συνολικού ύψους 6,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το πλοίο «έπιασε» 15 εκατομμύρια δολάρια στον πλειστηριασμό εκείνον. Αγοράστηκε από την ελληνικών συμφερόντων Byzantine Maritime.Η Credit Suisse είχε κατασχέσει και άλλο πλοίο της Efploia στη Σιγκαπούρη στα τέλη του περασμένου καλοκαιριού.Μία ακόμη ελληνική εταιρεία που έχει θέμα είναι η Pyrsos Shipping, σύμφωνα με τον διεθνή τύπο αλλά και η Marine Managers είναι μία ακόμη εταιρεία που κινδυνεύει να δει τον στόλο της να «εξατμίζεται». Τον περασμένο Μάρτιο πούλησε για παλιοσίδερα ένα από τα πλοία της ενώ τον περασμένο Σεπτέμβριο η Royal Bank Scotland (RBS) της «μπλόκαρε» ένα ακόμη στη Σιγκαπούρη.


Εκείνοι που αντέχουν στην κρίση είναι οι Έλληνες πλοιοκτήτες με μεγάλους στόλους οι οποίοι έχουν καλές σχέσεις με τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.Το αποτέλεσμα είναι να απειλείται με κατάρρευση η ραχοκοκαλιά της ελληνικής ναυτιλιακής βιομηχανίας την οποία αποτελούν παραδοσιακές οικογενειακές ναυτιλιακές επιχειρήσεις.

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 193 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα