Εκτύπωση αυτής της σελίδας
21
Δεκεμβρίου

Κατατίθενται σήμερα οι δεσμευτικές προσφορές για την Finansbank

Στην τελική ευθεία μπαίνει πλέον η πώληση της Finansbank από την Εθνική Τράπεζα καθώς σήμερα αναμένεται η κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών απ' τους επίδοξους επενδυτές.

 Θα ακολουθήσει συνεδρίαση του ΔΣ της Τράπεζας προκειμένου να τις αξιολογήσει.

 

Πηγές από την Εθνική σημειώνουν πως υπάρχει αισιοδοξία ότι θα υπάρξει τίμημα για την τουρκική θυγατρική άνω των 3 δισ ευρώ, το οποίο και θα καλύπτει τη λογιστική της αξία. Μάλιστα κάνουν λόγο για ύπαρξη και τρίτης πρότασης, πέραν των Garanti Bank και Qatar National Bank.

 

Σημειώνεται ότι η διοίκηση της Εθνικής έχει διαμηνύσει πως έχει θέσει ως όριο τη λογιστική αξία της Finansbank και ότι στην περίπτωση χαμηλότερων προσφορών προτίθεται να βάλει πάγο στη διαδικασία πώλησης, πάντα σε συνεννόηση με την DG Comp.

 

Και αυτό καθώς οι αρχικές πληροφορίες σημείωναν πως οι μη δεσμευτικές προσφορές κινούνταν σε επίπεδα κάτω των 2 δισ ευρώ!

 

Εξάλλου το ενημερωτικό δελτίο για την πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου έκανε λόγο για ολοκλήρωση της πώλησης μόνο εφόσον επιτευχθούν «αποδεκτοί όροι αγοράς».

 

Υπό το παραπάνω πρίσμα, η λογιστική αξία της Finansbank, ύψους άνω των 3 δισ. ευρώ, αποτελεί ένα σημαντικό πήχη για το αν η διαδικασία που τρέχει θα ολοκληρωθεί επιτυχώς ή όχι.

 

 

πηγή: protothema.gr

Διαβάστηκε 230 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)