ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 2:45:40π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
10
Δεκεμβρίου

Κλειδώνει και επίσημα, μέσα στις επόμενες μέρες η συμφωνία εξαγοράς

της ελληνικής δραστηριότητας του ομίλου Βερόπουλου από τη Metro ΑΕΒΕ.

 

Όπως γράφει η Ναυτεμπορική, μετά την προφορική συμφωνία που έλαβε το deal από τις τράπεζες την προηγούμενη εβδομάδα, οι εκτιμήσεις θέλουν τις τελικές υπογραφές των πιστωτικών ιδρυμάτων να πέφτουν μέσα στις επόμενες μέρες.

 

Με την επικύρωση της συμφωνίας θα ανοίξουν οι στρόφιγγες των τραπεζών, καθώς άμεσα θα εκταμιευθεί ένα μέρος της νέας γραμμής χρηματοδότησης, περί τα 15 εκατ. ευρώ για την κάλυψη υποχρεώσεων προς προμηθευτές, μισθολογικά κόστη και λοιπές εκκρεμότητες της Βερόπουλος.

 

Τα συνολικά κεφάλαια που θα εισρεύσουν από τις τράπεζες στο πλαίσιο της συμφωνίας υπολογίζονται σε 20 -30 εκατ. ευρώ.

 

Επίσης, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες της εφημερίδας, η συμφωνία με τις τράπεζες προβλέπει μεταξύ άλλων τη βελτιστοποίηση των όρων δανεισμού και την αναδιάρθρωση των υποχρεώσεων της Βερόπουλος, με κατεύθυνση επιμήκυνσης της διάρκειας αποπληρωμής του δανεισμού και ενδεχομένως κάποιας μείωσης επιτοκίων.

 

Οι συνολικές υποχρεώσεις της Βερόπουλος στα τέλη του 2014 ανέρχονταν σε 334,27 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων βραχυπρόθεσμες ήταν 307,87 εκατ. ευρώ. Σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, τα τραπεζικά δάνεια και οι συμβάσεις leasing που θα συμπεριληφθούν στη συμφωνία αναδιάρθρωσης ανέρχονται συνολικά σε περίπου 165 εκατ. ευρώ (100 εκατ. ευρώ τα δάνεια και 65 εκατ. ευρώ οι συμβάσεις leasing).

 

Οσον αφορά την επόμενη μέρα, υπολογίζεται ότι όλες οι απαραίτητες διαδικασίες που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την έγκριση της εξαγοράς από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, καθώς και την απόσχιση των δραστηριοτήτων του Ομίλου Βερόπουλος, θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του νέου έτους.

 

Αμέσως μετά το «πράσινο φως» από την Επ. Ανταγωνισμού θα τρέξει ο σχεδιασμός μετονομασίας των σημάτων της Βερόπουλος σε Metro My Market.

 

Όπως αναφέρουν αξιόπιστες πηγές, βούληση της διοίκησης της Metro είναι να διατηρήσει τις θέσεις εργασίας της εξαγορασθείσας αλυσίδας, η οποία απασχολεί περί τους 4.500 εργαζόμενους.

 

Σε αυτό το πλαίσιο, η αναδιάρθρωση του δικτύου, που ενδέχεται να περιλαμβάνει το κλείσιμο μικρού αριθμού καταστημάτων της Αφοί Βερόπουλοι που γειτνιάζουν με My Market (στην Αττική), θα πραγματοποιηθεί με την αυτόματη μετακίνηση των υπαλλήλων σε σημεία πώλησης άλλων περιοχών.

 

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση εξαγοράς προβλέπει την απόκτηση από τη Metro των κεντρικών αποθηκών και του δικτύου περίπου 180 καταστημάτων Βερόπουλος που εκτείνεται σε 54 πόλεις της επικράτειας. Σημειώνεται ότι σήμερα η Metro διαθέτει 64 καταστήματα λιανικής και 46 cash & carry.

 

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 180 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα