ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024 - 9:54:41μ.μ.
11
Οκτωβρίου

Κορινθία 2016: Ρ. Μακρή και Π. Τατούλης περί επιχειρηματικότητας

"Η επιχειρηματικότητα δεν μπορεί να αναπτυχθεί σε τέτοιο περιβάλλον", δήλωσε σε τοπικά μέσα η πρώην βουλευτής Ραχήλ Μακρή κατά την επίσκεψή της στην έκθεση Κορινθία 2016.

Η Ραχήλ Μακρή, επισκέφτηκε για περισσότερες από 4 ώρες την Έκθεση και συνομίλησε για αρκετή ώρα με σχεδόν όλους τους εκθέτες αλλά και με τον κόσμο. Για το αν θα συμπορευθεί με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου στις επόμενες εκλογές, δήλωσε ότι η Βουλή δεν είναι αυτοσκοπός ενώ τόνισε ότι οι εκλογές δεν αποτελούν λύση για τη χώρα γιατί είναι μεθοδευμένες έτσι όπως είναι και ότι ο λαός πρέπει να καταλύσει όλο αυτό το παλαιοκομματικό σύστημα.

 

tatoulis korinthia 2016

 

Στα εγκαίνια της έκθεσης την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016 στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο στον Ισθμό της Κορίνθου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης, αναφέρθηκε στα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η επιχειρηματικότητα στην Κορινθία και πρόταξε την ανάγκη συνεργασίας των υγιών πολιτικών δυνάμεων του τόπου, ώστε να στηριχθεί και να ενισχυθεί η παραγωγική δυναμική που μπορεί να αναπτύξει το εύρος της οικονομίας.

 

Σε αυτή την προσπάθεια ο κ. Τατούλης επανέλαβε την πάγια θέση του ότι απαιτούνται τολμηρές αποφάσεις από τολμηρές ηγεσίες, "καθώς μεσσίες δεν υπάρχουν που θα προσφέρουν εύκολες και μαγικές λύσεις".

 

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου έκανε ειδική αναφορά στο σχέδιο της Περιφερειακής αρχής για την ανάπτυξη του τουριστικού της προϊόντος, το οποίο, αφενός, αποτελεί ένα εκ των πιο δυναμικών παραγόντων της Πελοποννησιακής οικονομίας και, αφετέρου, αυξήθηκε κατά 18%.

 

tatoulis korinthia 2016 2

 

"Η κάθε Κυβέρνηση οφείλει να λύσει το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας", σημείωσε ακολούθως ο Περιφερειάρχης και τόνισε ότι "οι Περιφέρειες είναι αυτές που θα πρέπει να ασχοληθούν με το ζήτημα της ανάπτυξης, σύμφωνα άλλωστε με τις προβλέψεις του Καλλικράτη".

 

Οι Περιφέρειες απέδειξαν ότι μπορούν να διαχειριστούν με τον καλύτερο τρόπο τους πόρους του ΕΣΠΑ, πρόσθεσε ο κ. Τατούλης, καθώς για πρώτη φορά στη χώρα αξιοποιήθηκαν οι πόροι του σε τέτοιο επίπεδο και με τέτοιο τρόπο ώστε να ενισχύσουν τομείς της πραγματικής οικονομίας και τόνισε ότι θα πρέπει να ενισχυθούν οι αρμοδιότητες των Περιφερειών.  

 

Αναφορά στα "κόκκινα" δάνεια και τις κατασχέσεις έκανε ακόμη στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημειώνοντας ότι "αποτελούν απαράδεκτες λογικές και πρακτικές εκείνες που θίγουν την ιδιοκτησία" και έστειλε μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι η Περιφερειακή αρχή θα σταθεί αρωγός και θα παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια σε όποιον πολίτη της Πελοποννήσου επιχειρήσουν να προχωρήσουν σε κατάσχεση της περιουσίας του.

 

tatoulis korinthia 2016 3

 

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε τέλος στην έκθεση Πελοπόννησος EXPO, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Νοεμβρίου στην έδρα της Περιφέρειας και στην οποία θα συμμετάσχουν όλα τα επιμελητήρια της Πελοποννήσου, συμπεριλαμβανομένων της Ηλείας και της Αχαΐας. "Οι παραγωγικές τάξεις όλης της Πελοποννήσου δίνουν το δικό τους αγώνα για επιβίωση και η Περιφέρεια για μια ακόμα φορά τις στηρίζει την προσπάθειά τους", δήλωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης.

Διαβάστηκε 128 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα