ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024 - 9:25:50μ.μ.
01
Μαΐου

Κουρουμπλής: Θα δημιουργήσουμε τις αναγκαίες προϋποθέσεις για όσους θέλουν να επενδύσουν στο ιατρικό τουρισμό

Η ανάληψη πρωτοβουλιών και η δημιουργία του απαραίτητου θεσμικού πλαισίου για την ανάδειξη της νησιωτικής Ελλάδας στην κορυφή του παγκόσμιου χάρτη του ιατρικού τουρισμού, συζητήθηκε στο πλαίσιο της διημερίδας για τον Τουρισμό Υγείας στην Ελλάδα, που διοργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος στο Σικάγο των ΗΠΑ, στις 28 και 29 Απριλίου.

Ειδικότερα, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος παρέστη στη διημερίδα, ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει στενή συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία Υγείας και Τουρισμού, για τη δημιουργία του απαραίτητου θεσμικού πλαισίου, ενός πολύτιμου εργαλείου γι’ όσους θέλουν να επενδύσουν στην πολλά αυτή υποσχόμενη μορφή τουρισμού. «Θα δημιουργήσουμε τις αναγκαίες προϋποθέσεις για όσους επιθυμούν να επενδύσουν σε διάφορους τομείς του ιατρικού τουρισμού. Στόχος μας είναι να διευκολύνουμε τους επενδυτές, αλλά παράλληλα και να διασφαλίσουμε το υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών που θα καταστήσουν τα νησιά μας στην πρώτη γραμμή του ιατρικού τουρισμού παγκοσμίως», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

 

Παράλληλα, ο κ. Κουρουμπλής, με αφορμή ερώτηση του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, επισήμανε ότι οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη συμμετοχή γιατρών, ιδιωτικών κέντρων και όσων άλλων επιθυμούν να επενδύσουν στον ιατρικό τουρισμό, θα πρέπει να γίνει μέσα σε πλαίσιο κανόνων, υποχρεώσεων και υψηλής πιστοποίηση υπηρεσιών. «Δεν αμφισβητεί κανείς ότι διαθέτουμε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο επιστημόνων και ιατρικών υπηρεσιών στη χώρα. Όμως το νομικό πλαίσιο είναι απαραίτητο για να προστατευθούν οι σοβαροί επαγγελματίες και να ξεκινήσει αυτή η προσπάθεια σε σωστή βάση, παρέχοντας στους χρήστες εξαιρετικά υψηλού επίπεδου ιατρικές υπηρεσίες, σε ανταγωνιστικές τιμές», υπογράμμισε.

 

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της Ομογένειας τόνισαν ότι θα πρέπει να μελετηθούν και να λυθούν ζητήματα που αφορούν τη διαδικασία την οποία θα ακολουθεί όποιος Ελληνοαμερικάνος επιθυμεί να συνδυάσει τις διακοπές του στην Ελλάδα με την παροχή ιατρικών υπηρεσιών. Έθεσαν ερωτήματα και ζητήματα που αφορούν τον τρόπο πληρωμής των υπηρεσιών, τα οποία θα πρέπει να ρυθμίζονται με το νέο πλαίσιο.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 282 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα