ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024 - 11:49:49π.μ.
27
Μαΐου

Ξεκίνησε η συντήρηση της Π.Ε.Ο. Πατρών-Πύργου στο τμήμα Παραλία Πατρών - Κ. Αχαΐα

Τις εργασίες συντήρησης και αποκτάστασης στο τμήμα από Παραλία Πατρών έως Κάτω Αχαΐα της Π.Ε.Ο. Πατρών – Πύργου επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, όπου και ενημερώθηκε από τον ανάδοχο για την πορεία των εργασιών.

«Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη παρέμβαση ύψους 3,2 εκ. ευρώ, που περιλαμβάνει εργασίες ασφαλτόστρωσης, διαγράμμισης, σήμανσης, καθαρισμού, κατασκευής πεζοδρομίων, σε ένα πολύ σημαντικό άξονα του οδικού δικτύου της Περιφέρειάς μας, που διασχίζει και αστικό ιστό» ανέφερε από το έργο ο κ. Κατιφάρας και συμπλήρωσε: «Είναι μια συνεχής και τιτάνια προσπάθεια, σε αυτούς τους δύσκολους οικονομικά καιρούς, να διεκδικούμε και να εξασφαλίζουμε όσους περισσότερους πόρους γίνεται για τη συντήρηση των δρόμων της Δυτικής Ελλάδας και τη διασφάλιση της οδικής ασφάλειας των πολιτών που κινούνται τόσο στο εθνικό όσο και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφέρειάς μας.».

 

ep2


Το έργο της συντήρησης της Π.Ε.Ο. Πατρών-Πύργου στο τμήμα από Παραλία Πατρών έως Κάτω Αχαΐα, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΣΑΕΠ 501) της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με προϋπολογισμό 3.200.000 ευρώ.


Προβλέπεται να γίνει ανακατασκευή του ασφαλτοτάπητα, σε μήκος περίπου 11 χλμ., συμπεριλαμβανομένου του τμήματος εντός του οικιστικού ιστού της Κάτω Αχαΐας, στα σημεία που χρήζουν επέμβασης για την βελτίωση της βατότητας και την εξασφάλιση ασφαλών συνθηκών κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών.


Επίσης, θα γίνει κοπή χόρτων, θάμνων και παρόδιας βλάστησης και καθαρισμός τάφρων σε όλο το μήκος της οδού.


Επιπλέον, το έργο περιλαμβάνει αντικατάσταση πινακίδων σήμανσης, και επισκευή και αντικατάσταση των στηθαίων ασφαλείας.


Ακόμα, θα υλοποιηθεί διαγράμμιση στον άξονα και στις οριογραμμές του δρόμου, σε όλο το έργο.


Τέλος, στην Παραλία Πατρών θα γίνει επέκταση του υφιστάμενου πεζοδρομίου, σύμφωνα με το ρυμοτομικό σχέδιο της πολεοδομικής μελέτης επέκτασης Παραλίας, συμπεριλαμβανομένων και έργων ανάπλασης της περιοχής (ηλεκτροφωτισμός, έργα πρασίνου κλπ.).

 

ep3


Κατά την επίσκεψη στο έργο τον Περιφερειάρχη πλαισίωναν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακού Συντονισμού και Διοίκησης, Δημήτρης Δριβίλας, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής, Σάκης Μαυρόγιαννης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αχαΐας, Κώστας Πετρόπουλος, και στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας, ενώ παρών στο έργο ήταν και ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Χρήστος Νικολάου.

Διαβάστηκε 328 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα