ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022 - 12:34:28π.μ.

banner468x60

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
22
Αυγούστου

Με άλματα κλείνει το καλοκαίρι ο τουρισμός - Πάνω από 4 δισ. αυξήθηκαν οι εισπράξεις

Πλήρη αναστροφή του κλίματος και άνοδο 8,2% στις εισπράξεις κατάφεραν οι ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις.

Παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια που έφεραν οι οικονομικό-πολιτικές εξελίξεις, η Ελλάδα παραμένει ψηλά στην λίστα με τους τουριστικούς προορισμούς και παρά τις αρχικές δυσμενείς προβλέψεις, σύμφωνα με στοιχεία Ιουνίου την χώρα επισκέφτηκαν 20% περισσότερα άτομα από ότι πέρυσι.

 

Σύμφωνα με στοιχεία της ΤτΕ από την αρχή του χρόνου και μέχρι τον Ιούνιο, το ταξιδιωτικό ισοζύγιο εμφάνισε ήταν θετικό με 3 δισ. ευρώ πλεόνασμα δηλαδή 9,5.% περισσότερο από πέρυσι.

 

Τα ίδιο διάστημα είχαμε αύξηση των αφίξεων κατά 12,4%, κάτι που έφερε σημαντική αύξηση και στις ταξιδιωτικές εισπράξεις.


Η κρίση μπορεί να έφερε μείωση στην μέση ταξιδιωτική δαπάνη, αλλά οι ταξιδιώτες ήταν τόσο πολλοί που ειδικά για τον Ιούνιο οι εισπράξεις αυξήθηκαν κατά 1,2% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2014, ενώ 13,9% αυξήθηκαν οι εισπράξεις από κατοίκους των χωρών της ΕΕ-28.

 

 

πηγή: kontranews.gr

Διαβάστηκε 146 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα