ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2023 - 6:11:22μ.μ.

banner468x60

15
Μαρτίου

Με προσφυγές στο ΣτΕ απειλούνται δεκάδες τουριστικές επενδύσεις της χώρας

Δεκάδες τουριστικές επενδύσεις της χώρας που εγκρίθηκαν με τον προηγούμενο χωροταξικό σχεδιασμό, απειλούνται με προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας, δημιουργώντας έτσι ένα μεγάλο κενό στον νευραλγικό τομέα της ελληνικής οικονομίας που είναι ο τουρισμός.

Αφορμή είναι η πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ, με την οποία γκρεμίζεται όλο το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, καθώς το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο αποφάσισε να καταργήσει τη δίκη που αφορούσε την ακύρωση του ειδικού χωροταξικού Σουφλιά του 2009. Υπενθυμίζεται ότι προ διετίας είχε βγάλει κόκκινη κάρτα και για τον νεώτερο σχεδιασμό που είχε εγκριθεί το 2013 με υπουργική απόφαση.

 

Στο εξής, οι νέες τουριστικές επενδύσεις θα καθοδηγούνται από τα κατώτερα ιεραρχικά επίπεδα σχεδιασμού που είναι τα περιφερειακά σχέδια, τα οποία καταρτίστηκαν πριν από 14 χρόνια. Το υπουργείο Περιβάλλοντος βρίσκεται στο στάδιο της επικαιροποίησής τους αλλά εκκρεμούν επί μήνες, οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις. Σε ότι αφορά την εκπόνηση νέου σχεδίου, η προετοιμασία εξακολουθεί να είναι στο αρχικό στάδιο αφού ακόμη δεν έχει προκηρυχθεί η μελέτη.

 

Το ενδιαφέρον στοιχείο της απόφασης (519/17) του Ε΄ Τμήματος που δημοσιεύτηκε στις αρχές του μήνα, είναι ότι με την κρίση του, το ΣτΕ έρχεται κόντρα με την πάγια νομολογία του, που επιτάσσει ολοκληρωμένο σχεδιασμό.

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 328 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα