ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024 - 10:42:26μ.μ.
26
Σεπτεμβρίου

Μεγάλη έξοδο από τη Βρετανία λόγω Brexit ετοιμάζουν οι επιχειρήσεις

Οι τρεις στους τέσσερις διευθυντές βρετανικών εταιρειών εξετάζουν τη πιθανότητα να μεταφέρουν τις δραστηριότητές τους στο εξωτερικό μετά το δημοψήφισμα για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύεται σήμερα.

Η έρευνα της KPMG μεταξύ 100 Βρετανών διευθυντών εταιρειών, οι οποίες έχουν έσοδα από 100 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας έως 1 δισ. λίρες Αγγλίας (115,4 εκατομμύρια ευρώ έως 1,15 δισ ευρώ), εμφανίζει 86% από αυτούς να νιώθουν αυτοπεποίθηση για την προοπτική ανάπτυξης των εταιρειών τους, και 69% να νιώθουν το ίδιο για την προοπτική ανάπτυξης της βρετανικής οικονομίας στα επόμενα τρία χρόνια.

 

Ωστόσο, 76% εξετάζουν την πιθανότητα να μεταφέρουν είτε την έδρα τους είτε τις δραστηριότητές τους έξω από τη Βρετανία λόγω της ψήφου «Brexit» (εξόδου από την ΕΕ) στις 23 Ιουνίου.

 

«Οι διευθύνοντες σύμβουλοι αντιδρούν στην επικρατούσα ανασφάλεια με σχέδια ετοιμότητας», είπε ο Σάιμον Κόλινς, διευθυντής της KPMG UK, που ανήκει στον όμιλο διεθνούς εταιρείας λογιστών και συμβούλων. «Πάνω από τους μισούς πιστεύουν ότι η ικανότητα της Μεγάλης Βρετανίας να λειτουργήσει σωστά θα διαταραχτεί μόλις βγούμε από την ΕΕ, και για αυτό, για πολλούς διευθύνοντες συμβούλους είναι σημαντικό να κυττάξουν διαφορετικές προοπτικές για να αντιμετωπίσουν μελλοντικές διαταραχές», πρόσθεσε.

 

Το δημοψήφισμα του Ιουνίου δημιούργησε ανασφάλεια για τον οικονομικό μέλλον της Βρετανίας και τις εμπορικές σχέσεις της με την ΕΕ.

 

Ο Τζον Νέλσον, πρόεδρος της Lloyd's of London, είπε στο πρακτορείο Reuters την περασμένη εβδομάδα ότι η ασφαλιστική αγορά είναι έτοιμη να μεταφέρει μερικές από τις δραστηριότητές της στην ΕΕ άμεσα με την επίκληση από τη Βρετανία του Άρθρου 50 της Συμφωνίας της Λισαβόνας, το οποίο θα σηματοδοτήσει την έναρξη των διεργασιών για την έξοδο από την ΕΕ.

 

Οι σύμβουλοι της πρωθυπουργού Τερίσα Μέι έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι θα επικαλεστεί το Άρθρο 50 νωρίς το 2017, ανοίγοντας το δρόμο για τις διαπραγματεύσεις εξόδου, που θα διαρκέσουν έως και δύο χρόνια.

 

Σύμφωνα με την KPMG, 72% των διευθυντών ψήφισαν την παραμονή στην ΕΕ.

 

Η ψήφος Brexit επηρέασε το βρετανικό νόμισμα, με τη στερλίνα να καταλήγει στην χαμηλότερη τιμή κλεισίματος τις τελευταίες πέντε εβδομάδες έναντι του δολαρίου την Παρασκευή, όμως μια δημοσκόπηση του Reuters αυτόν τον μήνα βρήκε ότι η Βρετανία αναμένεται να αποφύγει, με στενά περιθώρια, μια ήπια ύφεση, μια κοινή πρόβλεψη μετά το αποτελέσμα του δημοψηφίσματος.

 

Πάνω από 20 ευρωπαϊκές ενώσεις επιχειρήσεων και εταιρείες που έχουν ερωτηθεί από το Reuters είπαν ότι υποστηρίζουν τη θέση της κυβέρνησής τους ότι ο τραπεζικός τομέας της Βρετανίας θα συνεχίσει να έχει πρόσβαση στις αγορές της ΕΕ μόνο εάν η χώρα συνεχίσει να ακολουθεί τους κανονισμούς της ΕΕ.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 255 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα