ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 11:17:12μ.μ.
21
Φεβρουαρίου

Μεγάλο το ενδιαφέρον για επενδύσεις στα Χανιά

Μεγάλο, πριν ακόμα ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων, είναι το ενδιαφέρον επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων για την ένταξη τους στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 2014-2020, με τίτλο "Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία".

Η παρουσίαση των τεσσάρων πρώτων δράσεων του προγράμματος έγινε το απόγευμα του Σαββάτου στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου στα Χανιά από τον διευθυντή της Αναπτυξιακής Κρήτης Αριστείδη Φραγκάκη και στελέχη της Αναπτυξιακής.

 

Όπως δήλωσε απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Φραγκάκης, "ήδη με το που έγιναν γνωστές οι δράσεις του νέου προγράμματος, έχουμε γίνει αποδέκτες πολλών τηλεφωνημάτων , το ενδιαφέρον τόσο από επιχειρήσεις όσο και από ιδιώτες είναι πολύ μεγάλο". Εκτός από την ενημερωτική ημερίδα των Χανίων ανάλογες θα γίνουν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Κρήτης, καθώς και στην ενδοχώρα του νησιού, όπως έκανε γνωστό ο διευθυντής της Αναπτυξιακής.

 

Όπως ο ίδιος εξήγησε, οι τέσσερις πρώτες δράσεις του προγράμματος αφορούν μεγάλο αριθμό μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού, της παροχής υπηρεσιών της μεταποίησης, νέους, ανέργους και ανέργους επιστήμονες.

 

Η υποβολή των αιτήσεων των ενδιαφερομένων να ενταχθούν στο πρόγραμμα θα γίνεται ηλεκτρονικά, είπε ο κ Φραγκάκης, και η όλη διαδικασία θα αρχίσει τον Μάρτιο και θα ολοκληρωθεί με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Όπως διευκρίνισε, όσοι τελικά ενταχθούν στις δράσεις του προγράμματος θα έχουν την υποχρέωση να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα υποβάλλονται στην ειδική υπηρεσία διαχείρισης.

 

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων Γιάννης Μαργαρώνης ανακοίνωσε ότι από τη Δευτέρα θα λειτουργεί στο Επιμελητήριο ειδικό γραφείο από όπου οι ενδιαφερόμενοι για ένταξη στο πρόγραμμα θα λαμβάνουν τις απαραίτητες πληροφορίες.

 

 

πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 146 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα