ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024 - 1:35:04μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
20
Φεβρουαρίου

Νέα συμφωνία Παγκρήτιας Τράπεζας – Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων

Νέα σύμβαση, την 7η κατά σειρά, υπέγραψε η Παγκρήτια Τράπεζα με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), ύψους 50 εκ. ευρώ με σκοπό τη χρηματοδότηση έργων μικρομεσαίων και μεσαίας κεφαλαιοποίησης επιχειρήσεων, με παροχή επενδυτικών δανείων και ρευστότητας με τη μορφή κεφαλαίου κίνησης.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό εκ μέρους της Κυβέρνησης ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο Αν. Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξης Χαρίτσης, ενώ παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του ΕΤΕΑΝ κ. Κ. Γαλιάτσος, και ο Πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων κ. Κ. Βαρλαμίτης.

 

Τη συμφωνία υπέγραψαν από την πλευρά της ΕΤΕπ ο Αντιπρόεδρος και υπεύθυνος για τις χρηματοδοτήσεις στην Ελλάδα, κ. Jonathan Taylor και από την πλευρά της Παγκρήτιας Τράπεζας ο Αντιπρόεδρος κ. Νίκος Μυρτάκης.

 

Η συγκεκριμένη συμφωνία ενσωματώνει την πρωτοβουλία της ΕΤΕπ «Απασχόληση για νέους», προσφέροντας επιπλέον οικονομικά πλεονεκτήματα σε επιχειρήσεις που προωθούν τη νεανική απασχόληση, υπογράφεται δε στην κατάλληλη χρονική στιγμή ώστε να συνεισφέρει ενεργά και αποφασιστικά στην ενδυνάμωση των επιχειρηματιών, στη δημιουργία βιώσιμης ανάπτυξης και στην ενδυνάμωση της νεανικής απασχόλησης.

 

Στο πλαίσιο αυτό, η Παγκρήτια πρόκειται να αξιοποιήσει το ποσό των 50 εκ. ευρώ δανειοδοτώντας μικρομεσαίες και μεσαίας κεφαλαιοποίησης επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού, της γεωργίας και των υπηρεσιών, οι οποίες θα έχουν τη δυνατότητα να επωφεληθούν από τα ανταγωνιστικά επιτόκια ώστε να μπορέσουν να μεταξύ άλλων να συμβάλουν αποτελεσματικά και στην αντιμετώπιση του υψηλού βαθμού ανεργίας των νέων.

 

Στις δηλώσεις του ο Αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ και υπεύθυνος για τις χρηματοδοτήσεις στην Ελλάδα, κ. Jonathan Taylor τόνισε: «Είμαι ευτυχής που βρίσκομαι σήμερα στην Αθήνα προκειμένου να συμβάλλω στην περαιτέρω επέκταση της φιλόδοξης νέας πιστοδοτικής πολιτικής της ΕΤΕπ προς τις μικρομεσαίες και μεσαίας κεφαλαιοποίησης επιχειρήσεις, που είναι ζωτικοί πυλώνες της ελληνικής οικονομίας.

 

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων είναι προσανατολισμένη στη στήριξη της πραγματικής οικονομίας, καθώς και της επένδυσης στους νέους. Η Παγκρήτια διαδραματίζει ένα σημαντικό ρόλο στην ελληνική περιφέρεια, κύρια στην Κρήτη και οι συντονισμένες προσπάθειές μας θα βοηθήσουν περισσότερες επιχειρήσεις σ΄όλη τη χώρα να επεκτείνουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας ειδικά για νέους, που αντιπροσωπεύουν και το μέλλον της χώρας».

 

Στο χαιρετισμό του ο Αντιπρόεδρος της Παγκρήτιας Τράπεζας κ. Νίκος Μυρτάκης, ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της Κυβέρνησης και των φορέων για την παρουσία τους στην τελετή υπογραφής της συμφωνίας, καθώς και τον Αντιπρόεδρο της ΕΤΕπ κ. Taylor για την πολυετή άριστη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και την εμπιστοσύνη προς την Παγκρήτια Τράπεζα, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων:

 

«Φέτος η Παγκρήτια Τράπεζα κλείνει μια 10ετία επιτυχημένης συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Στο διάστημα αυτό υπεγράφησαν συμφωνίες συνολικού ύψους περίπου 250 εκ. ευρώ, ποσό που συνεισέφερε στη δημιουργία και διατήρηση βιώσιμων επιχειρήσεων και θέσεων απασχόλησης.

 

Ενδεικτικά, μόνο μέσω των δύο προηγούμενων συμβάσεων, ύψους 70 εκ. ευρώ δημιουργήθηκαν 500 νέες θέσεις εργασίας και διατηρήθηκαν πάνω από 3.000.

 

Είναι σημαντικό και αποτελεί τιμή για την τράπεζά μας, ότι η ΕΤΕπ αναγνωρίζει τη σπουδαιότητα του ρόλου της Παγκρήτιας στην Ελληνική περιφέρεια και ιδιαίτερα στην Κρήτη. Το ποσό της νέας συμφωνίας θα υποστηρίξει έμπρακτα επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αναπτυσσόμενους τομείς όπως ο τουρισμός, η ενέργεια, ο αγροδιατροφικός τομέας, οι εξαγωγές, αλλά και τομείς που δοκιμάζονται όπως το εμπόριο και η μεταποίηση, ενώ παράλληλα θα δημιουργηθούν νέες και θα διατηρηθούν υφιστάμενες θέσεις απασχόλησης».

 

 


Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 201 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα