×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 299
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
17
Ιουνίου

Νομοσχέδιο για την ανάπτυξη των startups επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομίας

Νέο νομοσχέδιο για την ανάπτυξη των νεοφυών επιχειρήσεων (startups), στο πρότυπο της Ιταλίας, επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης,

όπως επισήμανε ο υπουργός Δημήτρης Παπαδημητρίου, κατά την επίσκεψή του στην Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας στη Θεσσαλονίκη.

 

Τόνισε, δε, ότι το νομοσχέδιο θα παρέχει κίνητρα στις νεοφυείς επιχειρήσεις ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, να ανακοπεί η εκροή αξιόλογου επιστημονικού δυναμικού από τη χώρα και γενικά να αλλάξει ο παραγωγικός ιστός της χώρας.

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ., Παντελής Αγγελίδης, αναφέρθηκε στις προτάσεις που έχει υποβάλλει η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, εκ μέρους του οικοσυστήματος καινοτομίας της Θεσσαλονίκης, για τη θεσμοθέτηση από την πολιτεία ειδικού καθεστώτος κινήτρων για την προσέλκυση καινοτομικών δραστηριοτήτων,αλλά και τη χορήγηση ειδικών προνομίων στις υπό εγκατάσταση επιχειρήσεις και startups και συγκεκριμένα την εφαρμογή χαμηλού φορολογικού συντελεστή και ασφαλιστικών εισφορών για τους εργαζομένους.

 

Στη συνέχεια εκπρόσωποι επιτυχημένων startups του οικοσυστήματος καινοτομίας Θεσσαλονίκης, που διακρίθηκαν και έλαβαν χρηματοδότηση από ιδιωτικά κεφάλαια, παρουσίασαν στον υπουργό το όραμά τους για την εξέλιξη των εταιρειών τους και συζήτησαν μαζί του τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, βάσει της προσωπικής τους εμπειρίας. Οι νέοι επιχειρηματίες έθεσαν τις προτάσεις τους για την ενίσχυση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, όπως η διευκόλυνση ίδρυσης, αλλά και λύσης μιας εταιρείας, η περίοδος χάριτος για την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών, η πρόσβαση σε οργανωμένο δίκτυο επιχειρηματικών "αγγέλων", η βιωσιμότητα των νέων επιχειρήσεων και η στήριξη του θεσμού των θερμοκοιτίδων στη Β. Ελλάδα.

 

 

 

πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 371 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)