ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024 - 12:23:07μ.μ.
16
Φεβρουαρίου

O ΟΣΔΕΛ και η NLA Media Access ενώνουν τις δυνάμεις τους.

Η NLA media access (Newspaper Licensing Agency) και ο ΟΣΔΕΛ (Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου) υπέγραψαν συμφωνητικό αμοιβαίας συνεργασίας. 

Η συμφωνία αυτή  δίνει τη δυνατότητα στον ΟΣΔΕΛ να συμπεριλαμβάνει το περιεχόμενο του βρετανικού τύπου στις τρέχουσες και μελλοντικές άδειες που θα παρέχει σε ελληνικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων και των εταιρειών αποδελτίωσης. Η συμφωνία τίθεται σε ισχύ από τον Φεβρουάριο του 2017 και καλύπτει πάνω από 2.300 βρετανικές εφημερίδες, ιστοσελίδες και περιοδικά.

 

Ο Γιωργανδρέας Ζάννος, Γενικός Διευθυντής του ΟΣΔΕΛ, δήλωσε σχετικά:
«Στην Ελλάδα για σειρά ετών οι Εταιρείες Αποδελτίωσης αποκομμάτων τύπου και οι πελάτες τους κάνουν χρήση δημοσιογραφικού περιεχομένου χωρίς άδεια. Ο ΟΣΔΕΛ ανέλαβε την πρωτοβουλία επίλυσης του θέματος ώστε οι ενδιαφερόμενες εταιρείες αποδελτίωσης και οι πελάτες τους να έχουν τη δυνατότητα αδειοδότησης περιεχομένου Τύπου και πολύ σύντομα θα ανακοινώσει τη σχετική νέα υπηρεσία αδειοδότησης. Η σύναψη συμφωνίας με την ΝLA ενδυναμώνει καθοριστικά το περιεχόμενο που αδειοδοτεί  ο ΟΣΔΕΛ αφού εντάσσονται σε αυτό τίτλοι όπως Guardian, Economist, Telegraph, Times κλπ   Χαιρετίζουμε αυτή την υποστήριξη των προσπαθειών μας για τη δημιουργία μίας κεντρικής υπηρεσίας αδειοδότησης η οποία θα επιτρέπει στις ελληνικές εταιρείες να έχουν νόμιμη πρόσβαση στο περιεχόμενο του Ελληνικού και διεθνούς τύπου για την εξυπηρέτηση των αναγκών αποδελτίωσης».  

 

Ο Andrew Hughes, Διευθυντής Διεθνών Σχέσεων της NLA, δήλωσε ότι:
«Αποτελεί ένα ακόμη βήμα στην προσπάθεια μας για απλοποίηση της διαχείρισης των δικαιωμάτων, που αφορούν το περιεχόμενο του βρετανικού τύπου, από διάφορους εταιρικούς χρήστες και εταιρείες αποδελτίωσης, εκτός της βρετανικής επικράτειας.  Οι ελληνικές εταιρείες αποδελτίωσης και οι πελάτες τους, θα έχουν πλέον απρόσκοπτη πρόσβαση στο δυναμικό περιεχόμενο του βρετανικού τύπου με τις αδειοδοτήσεις που θα παρέχει ο ΟΣΔΕΛ. Αποτελεί, επίσης, ένδειξη εμπιστοσύνης  στα σχέδια του ΟΣΔΕΛ για ανάπτυξη των υπηρεσιών αδειοδότησης που θα παρέχει μέσα στο 2017 στις ελληνικές επιχειρήσεις».

Διαβάστηκε 196 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα