ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024 - 12:00:43μ.μ.
07
Φεβρουαρίου

Ο Τσίπρας στο Ιράν: Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν στην ελληνική αποστολή

Ενεργειακό, τουρισμός, αερομεταφορές, ναυτιλία, κατασκευές και εκπαίδευση είναι μερικοί από τους τομείς, που βρίσκονται στο επίκεντρο διερεύνησης για επιχειρηματικές ευκαιρίες, από τα περίπου 70 στελέχη ελληνικών επιχειρήσεων, που βρίσκονται στο Ιράν.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα στην Τεχεράνη, σήμερα και αύριο, η ελληνική επιχειρηματική αποστολή που συμμετέχει, βλέπει επιχειρηματικές ευκαιρίες, που ανοίγονται μετά την άρση των δυτικών κυρώσεων.

 

Τα μεγέθη του Ιράν είναι σημαντικά αφού η οικονομία της χώρας με πληθυσμό 80 εκατομμυρίων, έχει μέγεθος 400 δισ. δολάρια, ενώ είναι η τέταρτη χώρα στον κόσμο ως προς τα αποθέματα πετρελαίου. Η πρόβλεψη είναι ότι η οικονομία του Ιράν θα αναπτυχθεί με ρυθμό 3 -4 % το 2016 και θα έχει τεράστια ζήτηση για αγαθά και υπηρεσίες.

 

Η σημασία της χώρας μετά την άρση των κυρώσεων και την επιστροφή της στις διεθνείς αγορές φάνηκε και από το ταξίδι του προέδρου Χ. Ροχανί, σε Ρώμη και Παρίσι, συνοδευόμενος από περισσότερους από 100 υπουργούς, αξιωματούχους και επιχειρηματίες.

 

Σύμφωνα με εκτιμήσεις  το Ιράν με την άρση του εμπάργκο αποκτά πρόσβαση σε περίπου 56 δισ. δολάρια κατασχεμένα κέρδη από την πώληση πετρελαίου , ενώ η άρση των περιορισμών ανοίγει το παράθυρο για πωλήσεις πετρελαίου αξίας 150 εκατ. δολαρίων ημερησίως.

 

Την ελληνική αντιπροσωπεία συμμετέχουν εκτός από τον πρωθυπουργό Αλ, Τσίπρα, ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας, και ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Τσίπρας.

 

Οι ελληνικές επιχειρήσεις που συμμετέχουν στην αποστολή:

 1.     Aegean Airlines
 2.     Alpha Grissin
 3.     ΔΕΠΑ
 4.     Ελλάκτωρ
 5.     Encode
 6.     Γαία Επιχειρείν
 7.     George Moundreas & Company
 8.     Aialma
 9.     ΕΛΠΕ
 10.     Ασπροφος
 11.     Intrakat
 12.     Prisma Domi
 13.     Intrasoft International
 14.     Mediterra Mastiha Shop
 15.     Metron Logistics
 16.     Medtainer
 17.     Όμιλος Μυτιληναίου
 18.     ΜΕΤΚΑ
 19.     Μ&Μ Gas
 20.     Nanophos
 21.     Norma Hellas
 22.     Τράπεζα Πειραιώς
 23.     Profile Software
 24.     Salfo & Associates
 25.     Seasoft
 26.     Singular Logic
 27.     PCS
 28.     ΤΕΡΝΑ
 29.     Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών
 30.     Uni Pharma
 31.     Βιοχάλκο
 32.     Σωληνουργεία Κορίνθου

 

 

πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστηκε 162 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα