ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 9:19:10π.μ.
28
Δεκεμβρίου

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Το χρονικό της Ιόνιας Οδού

Λίγο πριν το τέλος του 2016, με την Ιόνια Οδό να βρίσκεται σχεδόν στην ολοκλήρωσή της, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας δίνει στη δημοσιότητα το χρονικό του έργου, υπενθυμίζοντας τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει και από πλευράς της Περιφέρειας:

Το χρονικό της Ιόνιας Οδού
2007: Εντάχθηκε – ψηφίστηκε στη Βουλή η κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου της Ιόνιας Οδού από Αντίρριο μέχρι Ιωάννινα.


2010: Σταμάτησαν τα μεγάλα οδικά έργα της Ολυμπίας και της Ιόνιας Οδού και ξεκινά ο «Γολγοθάς» της επανεκκίνησης για το σύνολο του φυσικού και τεχνικού αντικειμένου.


2011: Επιβολή μακρόχρονης αναστολής εργασιών.


2012 (ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ): Επιστολή παρέμβασης στον τότε Υπουργό Ανάπτυξης, Μεταφορών και Δικτύων Κώστα Χατζηδάκη, ζητώντας δεσμεύσεις για την πορεία της Ιονίας Οδού και τη μη μείωση του φυσικού αντικειμένου του έργου.


2013 (ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ): Παρέμβαση του Περιφερειάρχη στον Επίτροπο Γιοχάνες Χαν για την υλοποίηση των αυτοκινητοδρόμων, μείζονος σημασίας για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.


2013 (ΜΑΡΤΙΟΣ): Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη με τον τότε Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης Σταύρο Καλογιάννη και φορείς της Αιτωλοακαρνανίας με κυριότερο θέμα την Ιόνια Οδό.


2013 (12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ): Κυρώθηκε η σύμβαση από τη Βουλή των Ελλήνων για την επανέναρξη της κατασκευής των μεγάλων οδικών αξόνων, μεταξύ αυτών των τμημάτων της Ιονίας Οδού Αντίρριο – Κεφαλόβρυσο, Κουβαράς – Άρτα, Φιλιππιάδα – Ιωάννινα.


2014 (ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ): Επίσκεψη στα εργοτάξια της Ιονίας Οδού του Απ. Κατσιφάρα, του τότε Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου, στελεχών της Περιφέρειας, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης κ.α. Στόχος η πίεση για την ταχύτερη πρόοδο των εργασιών.


2014 (ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ): Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για ένταξη στο ΝΕΟ ΕΣΠΑ 2014-2020.


2014 (ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ): Επιστολή του Απ. Κατσιφάρα στον Γ.Γ. Δημοσίων Έργων Στρ. Σιμόπουλο για συμπληρωματικές εργασίες στη σύνδεση της Ιονίας Οδού με τον Αστακό, σχετικά με τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν.


2014 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ: Εγκρίθηκε από την Ε.Ε. το επιχειρησιακό πρόγραμμα του Υπουργείου Υποδομών που προβλέπει ρητά την ένταξη και την υλοποίηση του αυτοκινητοδρόμου.


2015 – 2016: Διαρκείς επισκέψεις στα έργα τόσο από τον Περιφερειάρχη όσο και από τους Αντιπεριφερειάρχες, ώστε να υπάρχει στενή συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου.


2016 (ΙΟΥΛΙΟΣ): Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών Γιώργο Δέδε με προτεραιότητα την έγκαιρη ολοκλήρωση του έργου της Ιόνιας Οδού.


2016 (ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ): Επιθεώρηση των εργασιών ολοκλήρωσης των διδύμων σηράγγων Κλόκοβας Αιτωλοακαρνανίας, του οδικού άξονα «Ιόνια Οδός» στην περιοχή Ριζά Αιτωλοακαρνανίας, από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη και τον Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα.

 

Ο Απόστολος Κατσιφάρας, Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, ήταν, είναι και θα παραμείνει δίπλα στα μεγάλα αναπτυξιακά έργα που υλοποιούνται στην περιοχή, παρακολουθώντας την πορεία τους μέχρι και την ολοκλήρωσή τους.

Διαβάστηκε 200 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα