ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024 - 8:59:06μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
03
Οκτωβρίου

Περικοπή 7.000 θέσεων εργασίας από την ING για την εξοικονόμηση 900 εκ. ευρώ

Η μεγαλύτερη εταιρία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της Ολλανδίας, ο όμιλος ING Groep, ανακοίνωσε την περικοπή 7.000 θέσεων εργασίας, καθώς και σημαντικές επενδύσεις στις ψηφιακές της πλατφόρμες προκειμένου να εξοικονομεί ετησίως 900 εκατ. ευρώ.

Οι απολύσεις αντιστοιχούν σε λιγότερο του 12% του εργατικού δυναμικού της ING, που αριθμεί 52.000 άτομα, διότι περίπου 1.000 εξ αυτών αναμένεται να προέλθουν από τους προμηθευτές της εταιρίας παρά από την ίδια.

 

Οι απώλειες θέσεων εργασίας είναι οι βαρύτερες από το 2009, όταν η ING αναγκάστηκε να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση και σε απόσχιση των δραστηριοτήτων ασφάλισης αφού έλαβε κρατική διάσωση κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης.

 

«Πρέπει να ανακοινώνεις αυτά τα προγράμματα και αυτές τις προθέσεις σε μια περίοδο που μπορείς να τα αντέξεις», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Ραλφ Χάμερς σε δημοσιογράφους σε τηλεδιάσκεψη. «Τώρα είμαστε ισχυροί, έχουμε καλά αποτελέσματα, αναπτυσσόμαστε και τότε χρειάζονται διορθώσεις και όχι όταν δεν έχεις πια επιλογή».

 

Η ING είπε ότι θα επενδύσει 800 εκατ. ευρώ στην τεχνολογική της πλατφόρμα, που θα παρουσιαστεί τα επόμενα πέντε χρόνια στην Ισπανία, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Αυστρία και την Τσεχία.

 

 

Πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 158 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα