ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 9:15:41π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
22
Ιουλίου

Ποια μέσα χρηματοδότησης επιλέγουν οι επιχειρήσεις στην ΕΕ

Τα μέσα τραπεζικής χρηματοδότησης που επιλέγουν οι επιχειρήσεις ανάλογα με το μέγεθος τους καταγράφει έρευνα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πρόσβαση των επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση (SAFE).

Σύμφωνα με την έρευνα από όλα τα μέσα εξωτερικής χρηματοδότησης που χρησιμοποιούνται, οι πολύ μικρές και οι μικρές επιχειρήσεις στην ΕΕ προτιμούν τα βραχυπρόθεσμα τραπεζικά μέσα, όπως πιστωτικά όρια, υπεραναλήψεις από τραπεζικούς λογαριασμούς, πιστωτικές κάρτες, και κατόπιν τα τραπεζικά δάνεια, τις εμπορικές πιστώσεις και τη χρηματοδοτική μίσθωση, ενώ οι μεσαίες και οι μεγάλες επιχειρήσεις προσφεύγουν συχνότερα στη χρηματοδοτική μίσθωση και κατόπιν στα τραπεζικά δάνεια (μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα) και τις εμπορικές πιστώσεις.

 

Βάσει της ίδιας έρευνας το μερίδιο των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων που κάνουν χρήση περισσότερων της μίας μη τραπεζικής εξωτερικής πηγής χρηματοδότησης αυξάνεται με το μέγεθος της επιχείρησης. Από το σύνολο των επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν μη τραπεζικές εξωτερικές πηγές χρηματοδότησης, το 57% χρησιμοποίησε μία μόνο πηγή χρηματοδότησης και το υπόλοιπο χρησιμοποίησε τουλάχιστον δύο πηγές το τελευταίο έτος. Οι πολύ μικρές (72%), οι μικρές (64%) και οι μεσαίες (54%) επιχειρήσεις χρησιμοποίησαν κυρίως ένα μη τραπεζικό χρηματοδοτικό μέσο.

 

Ωστόσο, περισσότερες από τις μισές μεγάλες επιχειρήσεις (56%) έκαναν χρήση δύο τουλάχιστον πηγών μη τραπεζικής χρηματοδότησης. Η διαφοροποίηση αυξάνεται με το μέγεθος: για παράδειγμα, το 13% των μεσαίων επιχειρήσεων και το 21% των μεγάλων επιχειρήσεων ανέφεραν ότι χρησιμοποιούσαν ταυτόχρονα τρεις ή περισσότερες πηγές εξωτερικής μη τραπεζικής χρηματοδότησης, ενώ αυτό το ποσοστό μειώνεται σε 9% για τις μικρές επιχειρήσεις και σε 5% για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις.

 

 

πηγή: in.gr

Διαβάστηκε 159 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα