×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
31
Ιουλίου

Προκαταβολή 100% στο φόρο για επιχειρήσεις, μπλοκάκια

Τη σταδιακή αύξηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος από το 55% στο 100% έως το 2016 για πάνω από 700.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και εργαζόμενους με «μπλοκάκια»,

καθώς επίσης και την επιβολή εισφοράς αλληλεγγύης 6% για όλα τα ετήσια εισοδήματα άνω των 50.000 ευρώ ζήτησαν οι εκπρόσωποι των «θεσμών» από την ελληνική κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις του τελευταίου τριημέρου.

 

Τυχόν εφαρμογή των μέτρων αυτών θα έχει ως συνέπεια να εκτιναχθούν στα ύψη από το επόμενο έτος οι φορολογικές επιβαρύνσεις όλων των μικρομεσαίων επιτηδευματιών και ελευθέρων επαγγελματιών της χώρας, αλλά και να τριπλασιαστεί άμεσα και αναδρομικά από την 1η-1-2015 η παρακράτηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για μισθωτούς και συνταξιούχους με ετήσια εισοδήματα από 50.000 έως 100.000 ευρώ.

 

Οι δύο αυτές απαιτήσεις των «δανειστών» τέθηκαν άμεσα στην ελληνική διαπραγματευτική ομάδα, η οποία υπέστη αφόρητες πιέσεις να τις μετατρέψει σε νομοθετικές ρυθμίσεις έτοιμες για ψήφιση από τη Βουλή μέχρι τα μέσα Αυγούστου!

 

Σιγή ιχθύος

 

Επισήμως, η κυβέρνηση τηρεί σιγήν ιχθύος για τα μείζονα αυτά ζητήματα, αφήνοντας μόνο να διαρρεύσει ένα μέρος μόνο των προτάσεων των εκπροσώπων των δανειστών. Συγκεκριμένα, κύκλοι του υπουργού Οικονομικών Ε. Τσακαλώτου ανέφεραν χθες ότι «οι θεσμοί ζητούν την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης 8% για εισοδήματα άνω των 500.000 ευρώ, καθώς εκτιμούν ότι μπορεί να οδηγήσει σε φοροδιαφυγή, όμως ελληνική πλευρά θεωρεί ότι είναι πολιτική απόφαση και αφορά την ανακατανομή των οικονομικών βαρών στον πληθυσμό της χώρας».

 

 

πηγή: e-typos.gr

Διαβάστηκε 192 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)