ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 16 Απριλίου 2024 - 4:25:39μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
30
Ιουλίου

Προπληρωμένες κάρτες στα μέλη του Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου για τα capital controls

Προπληρωμένες πιστωτικές κάρτες που έχουν εκδοθεί από τράπεζα του εξωτερικού εξασφάλισε για τα μέλη του, ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου, GRECA (Greek Ecommerce Association).

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, με αυτό τον τρόπο ο GRECA υποστηρίζει άμεσα τα μέλη του, που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στις πληρωμές καθοριστικής σημασίας υπηρεσιών όπως hosting, domains, operations management, cloud-based services, κτλ.

 

Η κίνηση κρίθηκε ως επιβεβλημένη αφού, όντας στην 4η εβδομάδα των capital controls και με τις ηλεκτρονικές πληρωμές να είναι «κλειδωμένες» προς παρόχους υπηρεσιών εξωτερικού, τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί σε e-shops και digital agencies πολλαπλασιάζονται γεωμετρικά.

 

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του ELTRUN που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον GRECA, ποσοστό 49% των e-shops έχουν σημαντικό πρόβλημα με την φιλοξενία (hosting) τους, παρά το ιδιαίτερα χαμηλό μέσο μηνιαίο κόστος της υπηρεσίας.

 

Ο GRECA καλεί τα μέλη που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με υπηρεσίες Hosting, ανανέωσης Domain, ή κρίσιμων υπηρεσιών λειτουργίας, να επισκεφθούν το link www.greekecommerce.gr/gr/capitalcontrols και να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους ώστε να παραλάβουν άμεσα ενεργοποιημένες προπληρωμένες πιστωτικές κάρτες των 100 ευρώ. Λόγω του περιορισμένου αριθμού, οι προπληρωμένες κάρτες θα δίνονται με σειρά προτεραιότητας και αποκλειστικά στα μέλη του GRECA.

 

Σε σχετικές δηλώσεις του ο Δημήτρης Θεοφάνους, πρόεδρος του GRECA ανέφερε: «Από τη πρώτη στιγμή που επιβλήθηκαν τα Capital Controls, και διαγνώσαμε την προβληματική κατάσταση που δημιουργείται στη λειτουργία των μελών του συνδέσμου, προσπαθήσαμε να βρούμε άμεση και εφαρμόσιμη λύση για την αντιμετώπιση αυτών.

 

Έτσι, μετά τη συστηματική παρακολούθηση του κλάδου, με έρευνες από το ELTRUN και τη δημιουργία Γραμμής Υποστήριξης για καταγραφή των προβλημάτων, προχωράμε σε πιο λειτουργικές λύσεις, όπως τη χορήγηση προπληρωμένων πιστωτικών καρτών, από τραπεζικά ιδρύματα του εξωτερικού, ώστε να εξασφαλίσουμε μια προσωρινή λύση σε πολύ κρίσιμες υπηρεσίες για την λειτουργία των ελληνικών eshops. Ευελπιστούμε ότι και οι αρμόδιοι φορείς θα διαγνώσουν αντιστοίχως την ιδιαιτέρως προβληματική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, και θα συμπράξουν μαζί μας, επιτρέποντας τουλάχιστον τις ηλεκτρονικές πληρωμές σε υπηρεσίες καθοριστικής σημασίας για την λειτουργία των ελληνικών eShops».

 

 

πηγή: newsbomb.gr

Διαβάστηκε 229 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα