ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024 - 10:26:25μ.μ.
05
Ιουλίου

Πρωτοβουλίες διεθνούς δικτύωσης για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα

«Στόχος μας να ενισχύσουμε την αυτοπεποίθηση και να τονώσουμε την εξωστρέφεια»

 

Πρωτοβουλίες δικτύωσης των γυναικών επιχειρηματιών με παράγοντες της διεθνούς σκηνής, καθώς και με επιχειρήσεις άλλων χωρών, «με στόχο να τους ενισχύσουμε την αυτοπεποίθηση και να τονώσουμε την εξωστρέφεια» θα αναλάβει το επόμενο διάστημα το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών.

 

Αυτό ανακοίνωσε η πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, χαιρετίζοντας την εκδήλωση για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ανωνύμων Εταιρειών και Επιχειρηματικότητας, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

 

Η ίδια σημείωσε ότι δεν είναι πια έκπληξη να βλέπουμε μια γυναίκα στα ηνία μιας επιχείρησης, ενός διεθνούς οργανισμού, μίας κεντρικής τράπεζας, ακόμη και ενός κόμματος ή μίας χώρας, αλλά ακόμη υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν.

 

Τα προβλήματα


Όπως ανέφερε, «πέρυσι στην Αμερική, ο αριθμός των γυναικείων επιχειρήσεων έφτασε στα 13 εκατομμύρια, αντιπροσωπεύοντας το 42% του συνόλου των επιχειρήσεων. Είναι ένα ποσοστό που σύντομα ελπίζουμε να φτάσουμε και στην Ελλάδα, όπου το αντίστοιχο ποσοστό διαμορφώνεται γύρω στο 25%. Ωστόσο, πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη παρά τη δεδομένη πρόοδο που έχει σημειώσει η χώρα μας».

 

Τα προβλήματα που συνεχίζουν να υφίστανται, σημείωσε η ίδια, σχετίζονται με την περιορισμένη πρόσβαση σε κεφάλαια, την έλλειψη δικτύων και καθοδήγησης, με τις ευρύτερες διακρίσεις φύλου και φυσικά με τις κοινωνικές προσδοκίες αναφορικά με το ρόλο που πρέπει να έχουν οι γυναίκες.

 

«Εύχομαι και ελπίζω πολύ σύντομα μέσα στα επόμενα χρόνια να θεωρούμε τη στήριξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας ως βασική λειτουργία της αγοράς που χωρίς αυτή δεν μπορούμε να επιδιώκουμε τη βιώσιμη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας που όλοι ονειρευόμαστε και στην οποία στοχεύουμε», υπογράμμισε, και πρόσθεσε ότι τόσο το ΕΒΕΑ, όσο και το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ), θα συνεχίσουν τις δράσεις τους για την ενδυνάμωση των γυναικών και για την εξάλειψη των ανισοτήτων με προγράμματα όπως τα reskilling και upskilling για άνεργες γυναίκες ενώ ως εξαιρετικά σημαντική χαρακτήρισε και την ένταξη γυναικείων νεοφυών επιχειρήσεων από ολόκληρη την Ελλάδα στη Θερμοκοιτίδα ΘΕΑ.

 

Νέες πρωτοβουλίες


«Παράλληλα, θα συνεχίσουμε να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες δικτύωσης των γυναικών επιχειρηματιών με παράγοντες της διεθνούς σκηνής καθώς και με επιχειρήσεις άλλων χωρών, με στόχο να τους ενισχύσουμε την αυτοπεποίθηση και να τονώσουμε την εξωστρέφεια», συμπλήρωσε η πρόεδρος του ΕΒΕΑ και πρόσθεσε: «Είναι ευθύνη μας, επίσης, να βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία και διαβούλευση με την πολιτεία και όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, έτσι ώστε να θεσπιστούν μέτρα που διευκολύνουν την εξισορρόπηση μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής».

 

Ενημερωθείτε καθημερινά για όλα όσα απασχολούν την καθημερινότητα της μικρομεσαίας επιχείρησης στο SMEs Daily. Κάντε click ΕΔΩ για να εγγραφείτε.

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 51 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα