ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 - 11:13:06π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
19
Φεβρουαρίου

Προβλέψεις για «βουτιά» στα τουριστικά έσοδα

Προβληματισμένοι εμφανίζονται οι επιχειρηματίες

της αγοράς τουρισμού για τη ροή των πωλήσεων από τους μεγάλους ξένους tour operators.

 

Οι δημοφιλείς προορισμοί των Κυκλάδων εμφανίζουν θετικό πρόσημο στην ζήτηση, σε αντίθεση με άλλους προορισμούς, κυρίως τα Δωδεκάνησα, όπου οι προκρατήσεις κινούνται πτωτικά.

 

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως όσοι γνωρίζουν καλά το χώρο του τουρισμού μιλούν για μια σεζόν που θα κριθεί στις last minute κρατήσεις.

 

Όπως εξηγούν οι επιχειρηματίες, αύξηση παρατηρείται κυρίως όταν οι ξενοδόχοι προχωρούν σε πολύ μεγάλες εκπτώσεις, γεγονός που σημαίνει πως ενώ οι προβλέψεις λένε πως από πλευράς αφίξεων φέτος θα έχουμε τελικά άνοδο, οι εκτιμήσεις για τα προσδοκώμενα έσοδα είναι απαισιόδοξες, καθώς οι προσφορές από τουριστικές επιχειρήσεις θεωρούνται δεδομένες.

 

Ενώ οι κρατήσεις από Αγγλία κινούνται ανοδικά, τα νέα από την γερμανική αγορά δεν είναι ενθαρρυντικά, κυρίως λόγω τρομοκρατικών επιθέσεων στη γειτονική Τουρκία, αλλά και του προσφυγικού ρεύματος.

 

Η κατάσταση αναφορικά με τους φετινούς στόχους για αφίξεις και έσοδα θα ξεκαθαρίσει μετά την Διεθνή Έκθεση Τουρισμού (ITB) στο Βερολίνο που διενεργείται στις αρχές του Μαρτίου, στην οποία και θα αποτυπωθούν με μεγαλύτερη σαφήνεια οι τάσεις της γερμανικής αγοράς. Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα υπάρχουν ανακοινώσεις και για τον τελικό προγραμματισμό των αεροπορικών θέσεων από τις εταιρείες για την Ελλάδα, μετά τις προβλέψεις του Δεκεμβρίου που έδειχναν αύξηση 5% στον αριθμό τούς.

 

 

 

πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 129 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα