ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023 - 9:58:24μ.μ.

banner468x60

23
Μαρτίου

Προβληματισμός στο υπουργείο Οικονομικών για τη μεταφορά επιχειρήσεων από την Ελλάδα στη Βουλγαρία

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στο υπουργείο Οικονομικών για τη μαζική μεταφορά επιχειρήσεων από την Ελλάδα στη Βουλγαρία.

Το φαινόμενο της εικονικής μεταφοράς έδρας λαμβάνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις για ασφαλιστικούς και φορολογικούς λόγους. Όλο και περισσότεροι επιλέγουν το «φουλ πακέτο Βουλγαρία» και όπως παραδέχονται στελέχη της Φορολογικής Διοίκησης, έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας.

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου» αποτυπώνεται εντυπωσιακή αύξηση των επιχειρήσεων ελληνικού ενδιαφέροντος.

 

Η ζημιά δεν περιορίζεται στη φορολογία, αλλά εξαπλώνεται και στο ΦΠΑ καθώς πολλές εταιρείες πατάνε στο ισχύον πλαίσιο και ζητούν επιστροφή ΦΠΑ.

 

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση τέτοια εταιρίας που έχει σπάσει τα τηλέφωνα στο υπουργείο ζητώντας επιστροφή ΦΠΑ 15 εκατ. ευρώ.

 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην παροχή υπηρεσιών. Οι γνώστες κάνουν λόγο για πληθώρα άδειων γραφείων στη λεωφόρο Γκ. Ντιμιτρόφ που συστεγάζονται με λογιστικά γραφεία και παίζουν το ρόλο της έδρας.

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 262 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα