ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 9:52:37π.μ.
01
Δεκεμβρίου

Ψηφιακά εργαλεία για τουριστικές επιχειρήσεις και επαγγελματίες

Ψηφιακά εργαλεία για τουριστικές επιχειρήσεις και επαγγελματίες

 Μια σειρά από πρωτοπόρα ψηφιακά εργαλεία προς όφελος των τουριστικών επιχειρήσεων και επαγγελματιών έχει δημιουργήσει το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ), τα οποία παρουσίασαν ο επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΣΕΤΕ, Άρης Ίκκος, και ο διευθυντής εκπαίδευσης του Ινστιτούτου, Γιώργος Κουτσοκώστας, κατά τη διάρκεια του Digi Hotel, στη θεματική ενότητα «Digital Transformation – Sustainability – Smart Tools», το οποίο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης Xenia 2022, στο Metropolitan Expo.

 

O επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΣΕΤΕ παρουσίασε το μελετητικό έργο του Ινστιτούτου για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του ελληνικού τουρισμού και στη συνέχεια τις ψηφιακές εφαρμογές του Ινστιτούτου με τις οποίες αυτό έχει καταστεί κόμβος πληροφόρησης σχετικά με τον τουριστικό τομέα. Μέσα στη πανδημία ενεργοποιήθηκε το Business Intelligence, ένα σύγχρονο και δυναμικό εργαλείο, ελεύθερα προσβάσιμο, με περισσότερες από 100 επιμέρους ιστοσελίδες με δεδομένα, δείκτες και διαγράμματα στηριγμένα σε πάνω από 20 διαφορετικές πηγές δεδομένων.

 

Επιπρόσθετα, ο κ. Ίκκος έκανε ειδική αναφορά στο Recovery Tracker, το οποίο η ομάδα του ΙΝΣΕΤΕ δημιούργησε με στόχο την παρακολούθηση της πορείας επαναφοράς του ελληνικού τουρισμού στα προ πανδημίας επίπεδα. Το Recovery Tracker, όπως ανέφερε, είναι ένα ολοκληρωμένο εργαλείο που δίνει στις τουριστικές επιχειρήσεις και τους προορισμούς τη δυνατότητα να παρακολουθούν τη δυναμική εξέλιξη των μεγεθών με μια one stop shop αναζήτηση.

 

Εργαλειοθήκη για μικρές επιχειρήσεις


Από την πλευρά του, ο διευθυντής εκπαίδευσης του ΙΝΣΕΤΕ παρουσίασε μία νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα του Ινστιτούτου, το Insete Toolkit που θα τεθεί σε λειτουργία το επόμενο διάστημα. Το Insete Toolkit είναι ένα νέο ψηφιακό εκπαιδευτικό εργαλείο, που επικεντρώνεται στις ανάγκες ιδιαίτερα των επαγγελματιών και των μικρότερων επιχειρήσεων.

 

Όπως σημείωσε ο κ. Κουτσοκώστας, η νέα πλατφόρμα θα αποτελεί έναν κόμβο γνώσης, ενημέρωσης και πληροφόρησης, ελεύθερα προσβάσιμη από όλους τους επαγγελματίες του τουρισμού και της φιλοξενίας, με αναφορά σε 6 επιμέρους θεματικές ενότητες που δίνουν την ευκαιρία σε κάθε επαγγελματία να εμπλουτίσει τις γνώσεις του μέσω εκπαιδευτικών βίντεο, μελετών εγχειριδίων και άρθρων.

 

Οι θεματικές αυτές ενότητες αφορούν:

 

τη διαχείριση ανθρώπινων πόρων
τη χρηματοοικονομική διαχείριση
τις διαδικασίες σε σχέση με την ποιότητα
τις πωλήσεις
το μάρκετινγκ
τις νέες τεχνολογίες
τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος

 

Ενημερωθείτε καθημερινά για όλα όσα απασχολούν την καθημερινότητα της μικρομεσαίας επιχείρησης στο SMEs Daily. Κάντε click ΕΔΩ για να εγγραφείτε.

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 26 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα